Inger Nordvik med konsert i Galleri NordNorge

Inger Nordvik (30) er en erfaren musiker, men en ganske fersk artist, og har sin første singel ute i disse dager.

Helhet

Søndag hadde rundt 90 publikummere funnet veien til Galleri NordNorge, der hun holdt sin første konsert i Harstad. Alene med flygelet overrasket hun mange med sterke låter og vakre arrangementer. Stemmen hennes og flygelspillet står sterkt til hverandre, og utgjør en helhet man ellers finner hos kvalitetsartister fra inn- og utland. På enkelte låter var de lokale koristene Lindis Haugan, Anne Dragland og Jon Bjerkan hentet inn for å styrke enkeltpartier, noe som gjorde låtene mer spennende. For det kan være vanskelig å skille låtene i det lett melankolske og mollstemte landskapet Nordvik beveger seg i. Men vakkert er det.

Lokal

Nordvik bodde i byen til hun var 16; med adresse i Harstadåsen. Musikkinteressen startet tidlig, og hun har vært gjennom både dans, sang og piano ved kulturskolen, før hun valgte å ta videre utdanning på Barrat Dues institutt i Oslo.

– Jeg studerte klassisk musikk innen sang og har etterpå drevet undervisning. Men jeg har alltid hatt trang til å skape egen musikk. Etter hvert tok jeg det på alvor og faktisk skrive sanger, sier Nordvik til Harstad Tidende etter konserten.

Fersk

– Låtskriverprosjektet mitt er ganske ferskt. Det er knapt halvannet år siden jeg hadde min første konsert som låtskriver, sier hun. Siden har det gått slag i slag, og hun har nå Berlin som hjemmebase.

–Det er en kreativ by – og ikke minst ganske billig å bo der.

Gratulasjoner

Vi står i foajeen og prater, stadig avbrutt av publikummere som uttrykker glede og takker henne for konserten. Hennes første pianolærer i Harstad kommer bortom, gratulerer og kommer med noen tips og oppmuntringer. Selv synes Nordvik det er stas å spille i fødebyen.

–Det er veldig hyggelig. I Berlin kjenner jeg ikke så mange, og forventningene er lavere. Men her var jeg var spent på om det kom folk. Og det gjorde det, og det var veldig rørende.

Folksomt: I underkant av hundre personer hadde tatt turen til galleriet søndag for å høre Inger Nordvik synge og spille. Foto: Øivind Arvola Foto: Øivind Arvola