Arrangørene Tommy Vandalsvik og Mikal Andre Johansen er fornøyd med helgas besøk.

– Vi opplevde god økning i vårt andre år med rockefestivalen. God økning i forhold til debutåret i 2017, sier Tommy Vandalsvik søndag ettermiddag.

I løpet av to hektiske dager har seks hardtslående band spilt i Harstad.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fikk vist fram seks forskjellig band som spiller hard rock, pønk eller metall, sier Tommy, som selv dyrker musikktypen gjennom bandet Maundering (Harstad).

– Vi spilte sammen med Taking Names (Bergen) og Nord mot Nord (Svolvær) først på Ungdommens Hus for ungdommen gratis fredag kveld. Deretter spile de samme bandene på «Det Sorte Får» senere på kvelden.

– Lørdag spilte Lüt (Tromsø), Killtek (Trondheim) og Bitts Between (Oslo) på «Fåret». Vi er godt fornøyd med at såpass mange tok turen til denne 5%-prosentfestivalen med 110 prosent lyd, sier Vandalsvik, som er sikkert på at han og de øvrige i Kill The Silence skal komme ned på nullpunktet i kostnader.

– Ja, vi har booket band fra hele landet. Det er logistikk rundt bandet som krever noe kroner fra sponsorene. Det er ikke store bandhonorar som topper utgiftssiden for festivalen, sier Tommy Vandalsvik, som er godt fornøyd med oppmøtet rundt festivalens andre årgang i Harstad.

– Vi kommer tilbake i mai 2018. Det er jeg sikker på. De som besøkte festivalen likte spesielt godt Killtek fra Trondheim. Taking Names (Bergen) og Lut (Tromsø) leverte som de mest kjente. Mine gode musikkvenner fra Svolvær i Nord mot Nord fikk absolutt markert seg her i Harstad. Det er musikere som jeg traff på veien for ti år tilbake. Det er verdt å merke seg at bandet er plateaktuell om ikke så lenge, opplyser Tommy Vandalsvik, som sammen med Mikal Andre Johansen er sentral bak festivalen Kill The Silence.

PUBLIKUM: - Vi er godt fornøyd med publikumsoppmøtet, sier Tommy Vandalsvik. Her sammen med medarrangør Mikal Johansen. Foto: Olivier Yxmark