Klokken 20 lørdag er det duket for Vivaldis De fire årstidene i Harstad kulturhus. Med på konserten er unge musikere ved Harstad musikkskole.

– Det blir nok debuten for mange i gruppen, sier musikklærer Jostein Lillegård.

Fredag kveld fikk Harstad Tidende være med på øvingen der musikerne spilte gjennom I Dovregubbens hall og Våren fra De fire årstidene.

– Vi har øvd på dette siden jul. De siste to månedene har vi hatt samspill hver uke, sier Lillegård.

Gruppen teller rundt 19 musikere. Med på laget er nybegynnerne og noen som har holdt på litt lenger. Også flere cello-elever og noen flinke foreldre er med.

– De skal alle få spille sammen med de profesjonelle musikerne. Det blir kjempestas for barna. Etterpå får de sitte i salen og høre på.

Nytt program

Noen av elevene er med i gruppen Polare Strøk som gir tilbud om samspill for elever som lærer å spille fiolin og cello. Et slikt tilbud har ikke tidligere eksistert i Harstad, sier Ole Thomas Gjærum.

– Det å treffe og å spille sammen med andre strykere er svært viktig for motivasjon og entusiasme. Dette tilbudet har Harstad Kulturskole startet, og med dannelsen av orkesteret Polare Strøk, kan vi løfte orkestertilbudet opp, slik at også de strykeelever som ikke er på kulturskolen, også kan få tilbud om samspill.

Polare Strøk hører inn under UNOF – De unges orkesterforbund, en landsdekkende organisasjon. Polare Strøk er foreldrestyrt, og har et nært samarbeid med Kulturskolen.

– Vi har etablert et foreldrestyre som nå er med og hjelpe til med organisering av ukentlige øvelser, konserter og øvehelger, sier Gjærum.

Contrasto

Fredag startet det andre året for festivalen Contrasto.

I fjor var det to konserter og drøyt 300 besøkende. I år er det fem konserter – i det nye Statoil-bygget, på Røkenes gård, i Trondenes kirke og to konserter i Kulturhuset.

Bak står Knut Erik Sundquist og Berit Henriksen. Årets program var i stor grad klart allerede før fjorårets festivalhelg, forteller de to.

– De fleste musikerne ble bestilt før fjorårets festival. Man må være så tidlig ute for å få dem.

UTVIDER: Festivalarrangørene Knut Erik Sundquist og Berit Henriksen i Trondenes kirke i 2016. I år utvider Contrasto antall spillesteder og konserter. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola