Vang bor og studerer til daglig i Trondheim. Hun har levd med musikk rundt ørene fra dag én, og har alltid sunget.

– Jeg er rett og slett arvelig belastet, sier hun.

Frida var en tredjedel av jentetrioen «Fearless» i ungdomsårene. På kort tid rakk de å stå på scenen på kjente festivaler som «Bakgården» og «Rock Mot Rus», etter å ha gått rundene med UKM, skoleopptredener og andre oppdrag.

Det er derfor ingen overraskelse at hun nå debuterer med to singelutgivelser på rappen. Det er knappe uka mellom offisiell utgivelse på begge, henholdsvis 27. april og 2. mai.

Nye muligheter

Den første singelen ut er låten «Det e nu og det e nord». Dette er svaiende varm og fin, nesten nasjonalsangaktig, låt som hyller de nordlige deler av landet; folket, gjestfriheten, naturens kraft og finesse.

Singel nummer to er «Som om himmelen står i brann». Den har en klar oppfordring til å se opp og fram når tvil og motgang melder seg. Mot, vilje og tro er like rundt hjørnet – og nye muligheter kommer.

«Over there»

Innpakningen på begge låtene er radiovennlig pop, med klare referanser til nyetablert visepoptradisjon og nåtidens poporienterte country. Og det synges på velklingende nordnorsk.

Tekst og melodi til låtene er laget av pappa Bjørn Vang. Produksjonen er gjort «over there», med bidrag på veien fra Harald Markussen og Bjørn Vang, begge med vokal og vokalopptak. I tillegg bidrar Korkompagniet på den første singelen.