Festspillprogrammet slippes torsdag:

God festspillnyhet for billettkjøperne

Sølvi Katrine Andersen i SNN-parken i 2015, med publikumskø bak seg. Nå blit billettene nesten gratis på Barnas Festspill for de under 12 år.

Torsdag slipper Festspillene hele programmet, med en spesiell god nyhet for de som skal på barnas festspill.

Barnevennlig: F.v. Stig Borlaug fra Sparebank1 Nord-Norge, Sølvi Katrine Andersen fra Festspillene, banksjef Mona Slåtto Olsen og Elisabeth Storvik Ingebrigtsen fra Festspillene samarbeider i år om å gi barn under 12 år nesten gratis festspillbilletter.

Festspillene i Nord-Norge og Sparebank1 Nord-Norge har hatt et samarbeid om barneprogrammet under Festspillene de siste årene. Nå utvides tilbudet gjennom at alle barn under 12 år får gratis billett - mot at de selv betaler billettavgiften. Voksne som eventuelt følger med, betaler vanlig billettpris.

Engasjere barn

– Alle barn skal få muligheten til å utfordre sin nysgjerrighet, bli begeistret, forundret og beveget gjennom varierte kunstuttrykk. Gjennom barneprogrammet, verkstedene for barn og SNN-parken vil vi gi alle barn muligheten til både å oppleve og medvirke i kunstopplevelsen, sier Festspillenes markedssjef, Elisabeth Storvik Ingebrigtsen.

Storslipp

Programmet slippes for pressen torsdag formiddag, og for alle interesserte samme kveld i Nordic Hall. Her vil Festspilldirektør Maria Utsi ta publikum gjennom årets program, krydret med noen live-opptredener.

Fra før er det blant annet klart at Festspillene har valgt scenograf Mari Lotherington (28) fra Tromsø (t.v.) og artist Silje Halstensen (26) fra Bodø som årets festspillprofiler; et enormt kor skal fremføre Carmina Burana, danser og koreograf Simone Grøtte fra Lakselv kommer med danseforestillingen, «Glemt», der publikum få innblikk i den brutale nordnorske krigshistorien gjennom dans, objekter og autentiske lydopptak fra en fortiet fortid. Tonje Unstad møter svenske Oscar Danielson og The Jerry Cans kommer fra Canada. Festspillene er også inne som co-produsent i flere store scenekunstprosjekter, og har et bredt samisk program.

 

Ht.no streamer hele presentasjonen på kvelden.

Festspillene 2017:

Arktisk kunstperspektiv

Festspilldirektør Maria Utsi har hentet inn to kunstdirektører for å sette sammen årets festspillutstilling.

 

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Viser visuell lyd

Den som vil oppleve matematikk, musikk, naturvitenskap og astronomi i ett, bør ta en tur innom Galleri NordNorge.

I ilden i Spania

Bel Chorus er i Malaga i Spania og deltar på sin første korkonkurranse.

Kultur-toppmøte

Arctic Arts Summit – verdens første arktiske kulturtoppmøte finner sted i Harstad 21. og 22. juni.

Øver til felleskonsert:

Fullt trøkk på Bethel

Bethel var mandag kveld stedet for øving foran Care Gospels to konserter på Finnsnes og i Harstad til helga.

Mangler Tittel

Nestleder i Gratangen kystlag. Marit Mørtsell, ble valgt inn som 1. vara i Forbundet KYSTEN. Det skjedde under landsmøtet på historiske Sandven hotell i Norheimsund sist helg. Landsmøte avholdes hvert annet år. Landsmøtet består av delegater fra alle kystlagene, og det er disse som bestemmer organisasjonens vedtekter, overordnede mål og prioriteringer. – Denne samlingen er derfor en stor og viktig begivenhet for oss, som i alle demokratiske organisasjoner, skriver en på nettsidene til forbundet. Det er kun landsmøtet som kan vedta endringer i prinsippdokumentene til Forbundet KYSTEN. I helgen fremmet Kystlaget Salta fra Bodø et forslag om nytt punkt til handlingsprogrammet, og følgende tekst med vedtatt tilføyd: «Forbundet KYSTEN skal aktivt legge til rette for lokalt engasjement mot plastavfall i havet, og for nødvendige miljøtiltak rundt vår virksomhet.» Landsstyret vil følge opp det nye punktet med konkrete tiltak. Landsstyret gjenvalgt med små endringer Etter åtte år i landsstyret valgte Emil Skjærvik fra Jøa kystlag å takke nei til gjenvalg, og vararepresentant Bjørn Navjord fra Sandefjord ble valgt inn som styremedlem. Navjord er leder i Gokstad kystlag, og har erfaring som stevneleder fra landsstevnet i 2015. Vi fikk også et helt nytt fjes inn i landsstyret, da Marit Mørtsell, nestleder i Gratangen kystlag, ble valgt inn som 1. vara. Begge dyktige og engasjerte folk som har mye å bidra med, skriver en på hjemmesidene til Forbundet KYSTEN

Nå er det krasj om 1. mai - igjen

- Splitter på fagbevegelsens viktigste dag.

Her er alt leserne lurer på om årets skattemelding

Er du i innspurten med skattemeldingen? Da sitter du kanskje med noen av de samme spørsmålene som våre lesere har stilt.

Nå kan Harstad Tidendes abonnenter lese VG gratis

VGs eAvis er inkludert i Harstad Tidende-abonnementet ditt.

Nye røde kort til SOIF:

– Må holde hodet kaldt

SOIF-treneren forstår at spillerne ble provosert, men vil ikke snakke om dommere etter to røde kort på Melbu lørdag.

Dramatisk kamp for Skånland på bortebane:

Skånland fikk to utvist og tapte 2-0 mot Melbo IL

Forstår ikke hvordan det var mulig å tape

Et reservepreget Medkila rundspilte Høken, og tapte.

Viser visuell lyd

Den som vil oppleve matematikk, musikk, naturvitenskap og astronomi i ett, bør ta en tur innom Galleri NordNorge.

Metodistkirka i Harstad

Hvedings gate 5 hadde opprinnelig Metodistkirka som navn, mens den nå ofte går under navnet Frimurerlosjen.

Russedåp i Generalhagen:

Simen fikk navnet Bønna

Bel Chorus:

I ilden i Spania

Koret er i Malaga i Spania og deltar på sin første korkonkurranse.