Til helga går den andre festivalen av stabelen. Mens det i fjor var to konserter og drøyt 300 besøkende, blir det denne gangen fem konserter, og etter alle solemerker mange flere publikummere.

Klassisk rock

Åpningskonserten finner sted i kulturhuset fredag og så blir det to konserter på lørdag og to på søndag. Og det er åpningskonserten som fenger flest, kan det se ut som.

– Klassisk rock’n’roll i storsalen fredag selger godt, forteller Berit Henriksen, som sammen med Knut Erik Sundquist står bak festivalen.

– Mange har skaffet seg festivalpass, noe som betyr at de kan gå på alle konsertene og betaler for fire, sier hun.

Tidlig klart

Sundquist regner med at fem konserter betyr adskillig flere publikummere.

– Jeg er litt usikker på om det blir for mange konserter for folk, men man må jo prøve seg fram, sier han.

Årets program var i stor grad klart allerede før fjorårets festivalhelg.

– De fleste musikerne ble bestilt før fjorårets festival. Man må være så tidlig ute for å få dem, men det er vanskelig å fastsette programmet så tidlig. Man må ha noe å gå på, sier Sundquist, som trodde det skulle bli ganske lett å være arrangør nå så mye var klart tidlig.

– Det er mer arbeid enn jeg hadde trodd, men det er lystbetont å holde på med dette, sier han. – Det er ei positiv stemning i byen, og det er hyggelig å merke. Det gjør det lett å holde på. Dette kommer til å bli sykt artig, lover Knut Erik Sundquist.

Alle blir

Berit Henriksen understreker det som ble nevnt allerede før den første festivalen; at det handler om fin musikk.

– Man må ikke være så veldig interessert i klassisk musikk for å verdsette festivalen. Vi er så sikker på at folk vil liker dette, at vi garanterer penger igjen om folk er misfornøyde, sier hun.

– Ta konserten i Trondenes kirke på søndag som eksempel: Hvem vil ikke få frysninger av Holberg-suiten av Edvard Grieg med fullt strykeorkester?

Til forskjell fra andre festivaler, der musikerne kommer, opptrer og drar, kommer alle musikerne til Harstad og blir hele helga. De opplever eller opptrer på alt som skjer.

– Alle spiller på flere konserter, så vi kan trygt slå fast at konstellasjonene skjer her. Og bare her, sier Berit Henriksen.

ARRANGØRER: De er både initiativtakere og arrangører, Berit Henriksen og Knut Erik Sundquist. Arkivfoto Foto: Ivar L. Paulsen