Ingvild Holthe Bygdnes spiller en sentral rolle i tv-serien «Monster», som skal vises i Paris nå i april – og på NRK til høsten.

Deler av serien er spilt inn i Vardø, og den handler om den lokale etterforskeren Hedda Hersoug (Ingvild Holthe Bygdnes) som må samarbeide med spesialetterforsker Dreyer (Jakob Oftebro) i etterforskningen av flere drap langt nord i landet. Underveis oppdager de at flere gamle drapssaker knyttes sammen. Samfunnet er preget av eldgamle motsetninger, og jo nærmere etterforskerne kommer en løsning, jo farligere blir det.

I tillegg er Bjørn Sundquist og Gørild Mauseth i ledende roller.

Bransjetidsskriftet Rushprint melder at serien er tatt ut til seriefestivalen «Series Mania Festival», der mer enn femti dramaserier fra hele verden vil bli vist på festivalen. Festivalen er også vertskap for et europeisk coproduksjonsforum med over 300 internasjonale deltakere, og er blitt en innfallsport til det franske tv-markedet for norske dramaserier, skriver rushprint.no.

Holthe Bygdnes spiller for tiden i den kritikerroste musikalen «Cabaret» på Oslo nye, der hun har rollen som nattklubbartisten Sally Bowles.