Dette er et ledd i en ekstra satsing på barn og unge i år. Innen 1. april må man sende inn søknad om midler til engangstiltak.

– Fristen er 1. april, men det er slett ingen spøk, sier kulturrådgiver Tone Anita Karlsen.

Vil ha mange søknader

Harstad kommune ønsker at flest mulig barn og unge tar del i organiserte idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter. God helse hos barn og unge er et viktig grunnlag for å mestre livet og dets utfordringer.

2017 er barn og unges år i Harstad, og det er derfor kommunestyret har vedtatt å sette av ekstra midler.

– Det er nye friske midler, opp til to millioner kroner, som skal gå til prosjekter, tiltak, aktiviteter eller arrangementer for barn fra null til 18 år.

Hva pengene kan gå til er altså temmelig åpent.

– Det kan gå til alt fra idrett og kultur til fritidsaktiviteter. Vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid, for vi trenger mange gode søknader, sier Karlsen, som karakteriserer bevilgningen som en gavepakke fra politikerne.

Bestemmes av politikerne

Og det er politikerne som har siste ord.

– Det står intet i kriteriene om beløpsgrense per søknad, men det må påpekes at selv om en søknad faller innenfor kriteriene, er den ikke garantert støtte. Det totale antall søknader, kvaliteten på dem og omsøkt beløp skal vurderes i en helhet av politikerne i Utvalg for oppvekst og kultur.

Støtteordninga gjelder kun i år, understreker kulturrådgiveren, så den som ikke har søkt innen 1. april er for sent ute.