Gjør ny turné med suksessforestilling

Arctimus Runa Bergsmo, Ann-Sofie Godø og Erika Toth tar med seg Lars Eggen og Nina Sætherhaug på turné.Foto: Øivind Arvola

Arctimus spiller i Harstad og fem andre steder når de gjentar publikumssuksessen Operapub.

Etter tre vellykkede turneer i 2015 og 2016 er Operapub i regi av Kultur i Troms allerede blitt en tradisjon i landsdelen.

Solistene denne våren er spesielt godt kvalifisert til å skape store opplevelser på små steder sammen med landsdelsmusikerne. Baryton Lars Eggen fra Østerdalen var nemlig en av initiativtakerne til Opera di Setra der en setervang i et gammelt fjøs ble ombygd til Østerdalens første og eneste operascene.

Der har han opptrådt blant annet med sin partner i årets Operapub, mezzosopran Nina Sætherhaug fra Trondheim.

Ingen finstas

- Den blide kvintetten skapte høy stemning og vekket stor entusiasme på sin første turné i fjor høst. Denne uka skal de innta nye puber, serveringssteder og samfunnshus i Harstad, Brøstadbotn, Narvik, på Senja, Skjervøy og Lenangsøyra, sier produsent Dominique Guyot i Kultur i Troms i en pressemelding.

Det er ikke snakk om kulturhuskonserter i finstas.

- Her handler det om å kose seg i lag med kamerater med noe godt å drikke sammen med en herlig gjeng musikere med avslappet og folkelig fremtoning.  Det vil fremføres solosanger og duetter fra kjente operaer, operetter og musikaler. De fleste er oversatt til norsk. Den ene er drikkevisen hentet fra «La Périchole» av Jacques Offenbach, med refrenget «Jeg er visst litt brisen...», som er blitt tittelen for denne forestillingen, sier Guyot.

To opptredener i Harstad

Hun sier at det gleder Kultur i Troms at hele sju arrangører har satset på denne produksjonen.

- Det betyr at mange vil kunne oppleve operamagi på små steder der det aldri har vært fremført opera før. I Harstad er Operapub i ferd med å bli en ny tradisjon. For å nå mest mulig publikum vil musikerne spille to forestillinger tirsdag 21. mars: først et kortprogram under lunsjkonserten «En smak av opera» i Galleri NordNorge, så fullt program på Utheim om kvelden.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Unge musikere fikk penger fra minnefond:

– En stor inspirasjon

Musikerne Erik Sortvik Kristiansen og Øystein Sletten Borge ble de første som fikk midler fra Benjamin Dahle Stures minnefond.

Kristian Kristensen:

Strålte på hjemmebane

Vokalkometen fra Harstad lovet noe helt nytt før han inntok Harstad kulturhus med band. Resultatet ble belønnet med stående applaus.

Nå har hun funnet hemmeligheten

Helene Hokland gjorde suksess med Kinomatisk på rekordfart, men det tok flere år før hun forsto hvorfor.

Suksess med «Sønnen»

Når Hålogaland Teater først nå setter opp et stykke av Jon Fosse, så gjør de det med stil.

Har blitt en publikumssjarmør:

– Jeg har lært masse

Det kan godt hende at du ikke kjenner igjen Kristian Kristensen når han går på scenen med fullt band i Kulturhuset for første gang fredag kveld.