–For over to år siden kom ideen om å skrive ei barnebok. Min tanke var å lage ei barnebok som både hadde et budskap å fortelle og samtidig hadde kunnskap som barn kan lære av, sier Richardsen, som til daglig jobber med barn og familier i Bufetat i Harstad.

Drøm

–Det har vært en drøm lenge om å gi ut ei slik bok. Jeg har tidligere vært medforfatter på ei fagbok, men dette er min første barnebok, sier Richardsen, som også skriver dikt, uten at hun har gjort så mye ut av det.

Tittelen på boka kom etter at hun hadde lest om Malala Yousafzai som fikk Nobels fredspris i oktober 2014.

–Hun imponerte meg ved at hun var så ung og modig i sine uttalelser og engasjement. Dermed ble hovedfiguren Malu-Lu til.

Blå elefant

Boka har fått navnet «Historien om den blå elefanten Malu-Lu», og er gitt ut på eget forlag, Mot Nord Forlag.

Boka handler om en liten blå elefant som føler seg annerledes og litt ensom.

Vennskap

–En dag skjer det noe spennende. Den eneste vennen som Malu-Lu har, holder på å bli spist levende av ei diger krokodille. I tillegg kommer en sirkusdirektør og ei lita jente til savannen der Malu-Lu bor, sier Richardsen, og legger til at historien handler om vennskap og det å være modig.

Fakta

Boka retter seg mot aldersgruppa fra tre til fem-seks år.

–Jeg har vært opptatt av at ungene skal lære litt av den, så den inneholder faktaopplysninger om livet til elefantene på savannen. Jeg synes elefantene er fantastiske dyr. Bare se hvordan de voksne elefantene beskytter de små elefantene.

Illustrert

Boka er illustrert av Kine Yvonne Kjær. Hun er grafisk designer og musiker i gruppa Robaat, sammen med Julie Alapnes.

– Jeg er veldig fornøyd med de vakre illustrasjonene Kine har laget. De gjør historien levende.

Richardsen er svært stolt av boka.

–Dette har vært et langt «svangerskap», men endelig er «babyen» født og boka Malu-Lu er ikke bare en drøm, men hele 500 eksemplarer er kommet til Harstad og er klare for å finne lesere, sier hun.

w

Illustratør: Kine Yvonne Kjær fra Tromsø har illustrert boka.