Fredag kveld inntar hun storsalen med lokale amatører og lokale musikere.

– Jeg har vært med på flere revyer om gjennom årene. Jeg liker sang og historier. Derfor ble det til at jeg satte meg ned på et hotellrom i Svolvær for å skrive tekster til musikalen "Fiskerkona". Jeg har sett statuen til innseiling i Svolvær. Jeg ble fortalt at den er ære for alle fiskerkvinner som har mistet sin kjære på havet. Noen annen historie ligger det ikke bak denne statuen, sier Ursin.

– Derfor synes jeg dette kunne være mulig å lage tekster til en historie rundt Fiskerkona, sier Anne-Merethe, som selv spiller hovedrollen i stykket som fremføres i storsalen fredag kveld.

Vi møter Othelie (Annette Ekman), som er kona til væreieren Johan. Hun er søster til Borghild. Anne-Merethe Ursin spiller Borghild. Huner er fiskerkone, enke og tjenestepike hos søster Othelie.

Ursin har lagt handlingen til et nordnorsk fiskevær på 1900-tallet. En klassisk historie med kjærlighet, intriger, død og humor. Hun har skrevet manus og tekster. Sangtekstene er tonsatt av lokale aktører som Harald Markussen, Sigrun Loe Sparboe og Magnus Wærness.

– Alle aktører på scenen, både skuespillere og musikere er lokale, sier Lorentz Aspenes, som spiller trommer i bandet.

– I fjor tok Anne-Merethe, Annette og jeg initiativ til 80-tallsshowet i Nordic Hall. Det er et av flere prosjekter som hun har vært med på, sier Lorentz, der han sitter bak scenen før onsdagens første gjennomgang.

For noen uker tilbake hadde de besøk av instruktør Bente Reibo. Aktør Per Ove Kjærem har brukt mye tid på å lage kulisser. Han har fått hjelp av Lena Bergstad til å male kulissene.

Onsdag var det innspurt for skuespillere og musikere. Her fikk de klare direktiver fra produsenter i Kulturhuset. Mye skulle avklares før teppet går opp for urfremførelsen av Fiskerkona i Harstad kulturhus fredag kveld.

Musikal av Anne-Merethe Ursin.

Sted: Harstad kulturhus fredag 24. februar 2017.

Regissør er Bente Reibo.

På scenen: Annette Ekman, Gunn-Anita Vasshaug, Misty Austfjord, Nathalie Kjærem, Silje Aspenes, Anne-Merethe Ursin, Kristiansen Olesdatter Ursin, Stine Jeanett Slettbakk, Silje Bremnes Aspenes, Steffen Grønli Karoliussen, Jørn Heyerdahl Pedersen, Geir Eriksen, Per Ove Kjærem, Trond Ellingsen og Magnus Wærness.

I bandet: Kapellmester Harald Markussen (gitarer), Skjalg Bjørstad (tangenter), Lorentz Aspenes (trommer), Steffen Grønli Karoliussen (Blås/diverse) og Åsmund W. Eriksen (bass).

PRØVER: Onsdag 22. juli var det prøver til Fiskerkona. Den lokale musikalen spilles i Kulturhuset fredag 24. februar. Foto: Tore Skadal
LOKALT: Onsdag 22. juli var det prøver til Fiskerkona. Den lokale musikalen spilles i Kulturhuset fredag 24. februar. Her Johan (Per Ove Kjærem og Borghild (Anne-Merethe Ursin). Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
musikal: Onsdag 22. juli var det prøver til Fiskerkona. Den lokale musikalen spilles i Kulturhuset fredag 24. februar. Foto: Tore Skadal
KLAR: Lorentz Aspenes spiller trommer i bandet til musikalen Fiskerkona. Foto: Tore Skadal
PRØVER: Onsdag 22. juli var det prøver på Fiskerkona. Den lokale musikalen spilles i Kulturhuset fredag 24. februar. Foto: Tore Skadal