Grethe Akselsen er rektor på voksenopplæringa og sier at dette er et arrangement de har hatt i mange år, og vil fortsette også fremover.

- Det viktigste er å gjøre noe annet enn det vi gjør til vanlig sier Akselsen, om å lage en fest for dem som på en eller annen måte er tilknyttet Voksenopplæringa.

- Vi har gjort dette i mange år, og utviklet konseptet til å bli som det er i år, med underholdning, mat fra mange land og sosialt samvær, sier hun.

Et luksusproblem er at det begynner å bli fullt i lokalene under arrangementet, så det er ikke plass til så mange flere.

Underholdningen

Underholdningen i dansesalen var av grupper som hadde laget et program bestående av norske sanger og sanger fra mange av landene som var representert.

To av dem som opptrådte var begge Fribymusikerne Abazaar Musa og Abdu Hameed Sakhizada, sistnevnte er nettopp kommet til Harstad og var profesjonell musiker i Afghanistan.

I dag er det 35 nasjoner som er hos oss og de fleste av dem stilte med retter fra landet sitt under del to av arrangementet, sier Akselsen.

Her var mye godt som kaker og annet bakverk til varmretter med mye og sterk smak.

- Tidligere var det 50 nasjoner som brukte voksenopplæringa, mens vi i dag er nede i 35 noe som skyldes konflikten i Syria som gjør at vi har mange derfra, sier Akselsen.

Flere av dem vi snakket med syntes at dette var en flott opplevelse å få musikk, sang og dikt både på Norsk og mange andre språk.

Abdulla og Ibrahim trivdes godt på voksenopplæringa og synes både maten og underholdninga var topp.

- Dette er en forsmak på Multikultura som kommer til høsten, og vi kommer til å gjøre det i mange år fremover, sier Akselsen.

- Så lenge vi har flyktninga og innvandrere i Harstad vil vi jobbe med voksenopplæring i Norsk og lage slike arrangement for dem, sier rektor Grethe Akselsen til oss.