Plata ble spilt inn i fjor allerede, men nå er tiden inne for å slippe den til folket.

– Jeg gleder meg til å høre hva folk synes. Jeg har hatt lyst til å gi ut en plate lenge; et helhetlig verk med en gjennomgående rød tråd; ikke bare singler, slik mange artister gjør nå til dags, sier Bremnes til Harstad Tidende.

Overganger

Hans røde tråd er overgangene – eller mellomspill, om du vil.

– Ofte så glemmer vi hvor viktig slike mellomspill er. Vi husker de store hendelsene – de i ytterkantene som utgjør høydepunktene. Overgangene mellom disse høydepunktene har vi lett for å glemme. Det er synd. Det er jo i mellomspillet at store deler av livet leves. Så denne plata er en hyllest til nettopp dette – overgangene.

Det er ikke bare i tekstene at temaet lar seg høre. Plata inneholder tre musikalske mellomspill.

– Det er for å gi lytterne et pusterom; for jeg håper jo at man vil høre plata fra begynnelse til slutt, sier han.

Ferdig innspilt

Bremnes har fått platekontrakt med Drabant Music. Dermed er han i samme musikalske musikkfamilie som blant andre CC Cowboys, Raga Rockers, deLillos, The Dogs, Tommy Tokyo, Natasja Holmboe, Zuma, Narum og Waaktaar & Zoe.

Plata var allerede spilt inn da han fikk kontrakten.

Studiofølelsen

Alt av grunnkomp er spilt inn i studio, og noe er lagt på etterpå.

– Det å spille «live» inn, gjør noe med følelsen. Man fanger inn et øyeblikk som er vanskelig å gjenskape utenfor studio, eller hvis man spiller inn spor for spor. Så vi har brukt studiotiden veldig bevisst, både av tidsmessige og økonomiske grunner. I ettertid har vi lagt inn noe vokal og lydeffekter slik at det skal låte bedre. Men hvis man hører lyden av hav på ett av sporene, «En sang til døden», så stemmer det. Vi satte opp mikrofoner mot havet som inspirasjon og hjelp under innspillingen, og det ble så bra at vi beholdt det. Det er veldig kunstnerisk, men av og til fungerer det best slik.

Nå skal han på turne for å markere platespillet. Fredag 10. mars er han i Harstad kulturhus.

Natur: Albumet er spilt inn i Ocean Sound Recordings på Giske og bærer preg av naturen i området, sier Bremnes.