HARSTADVÆRING: Rune H. Trondsen er en kjent norsk produsent innen sjangeren familiefilm. I premiereaktuelle «Trio» tar han filmteamet til Lofoten, men ikke lengre nord.Foto: Privat

– Hadde vi ikke hatt så stor suksess med tv-serien «Trio», ville vi ikke tatt sjansen på denne filmen, sier produsent for filmen og tv-serien, Rune H Trondsen. Han har jobbet med barnefilm de siste femten årene. Det startet med Olsenbanden jr.-serien i 2003.

Tv-suksess

Siden 2014 har NRK Super sendt 30 episoder om tre ungdommer bosatt i Skjåk som stadig havner i nye actioneventyr. Episodene har hatt 250-300.000 seere på hver episode. Nå er eventyret tatt over til filmen, der handlingen beskrives som «en spenningsfylt actionhistorie der jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin står i sentrum». Total har filmen et budsjett på rundt 25 millioner kroner.

For fansen

– Vi har laget en film for fansen. Her stuper man rett inn i handlingen og et stort eventyr, der Lofoten spiller en sentral rolle.

Trondsen synes det er viktig å bruke hele landet når man lager film.

–Jeg har hatt som ambisjon å lage film utenfor Oslo 3, slik at vi får vist andre dialekter og hverdagsliv fra bygda. Jeg ønsker jo å vise ungene andre deler av landet, slik at de blir bedre kjent, uten å skulle bli for nasjonalistisk. Her har vi laget en historie som tar oss nordover. Vi er innom Trondheim, Skjåk og Lofoten.

Rogla

Men Trondsen valgte bort Harstad som innspillingssted. Ifølge avisen iTromsø har Trondsen uttalt at «Det er nok verken spennende eller flott nok i Harstad».

–Skrev han det? Vi kunne brukt Rogla, der er det en gammel vikinggrav. Men det jeg mente var at det er tøffere og større kontraster i Lofoten enn i Harstad. Vi har også valgt Vågakallen (et fjell i Vågan, vest for Kabelvåg og Henningsvær), som det også er knyttet mange myter til. Så det har en veldig sentral plass i historien vår.

Publikum

Trondsen har et håp om å nå mellom 150-200.000 publikummere.

–Dokumentaren om Marcus og Martinus ligger på de tallene, og vi bør nå de samme, sier Trondsen.

Per Kjerstad: Skuespilleren fra Tjelsund spiller en sentral rolle i filmen. Etter hundrevis av år med leting er nå Trio på sporet, med Olavsmyten, Nidarosdomen og norsk natur som bakteppe.