Den velkjente musikeren fra Bergen spilte nylig på studenthuset Driv i Tromsø.– Nå kommer han til Ludo, sier Tonje Isabell Isaksen, leder ved Campustinget i Harstad.Det skjer i forbindelse med Studentfestivalen ved UiT Harstad.– Det er daglig leder på Ludo Bar & Scene, Hanne Johnsen Handå, som har sørget for underholdningen som skjer der i løpet av uken.Første gang– I tillegg til at Sondre Lerche kommer onsdag, så er det også klart at gruppa Kråkesølv inntar scenen fredag kveld. Konsertene og alt annet som skjer på Ludo er som vanlig åpent for alle.Isaksen sier at det er viktig at det arrangeres konserter på Ludo til en rimelig pris. Studentene får fordel av de billigste billettene. Lørdag blir det lørdagsfest med DJ.

– Her blir det gratis inngang, sier hun, der hun sitter i tomme lokaler mandag morgen sammen med kollega, Dan Terje Nytrem.Han er også aktiv i studentpolitikken og sitter i Campustinget. Begge er representer i et campusråd som skal se på fremtiden til UiT Harstad i byen. Tonje sitter i arbeidsgruppen, mens Dan Terje sitter i styringsgruppa.

Utvidelse– Her sitter en og diskuterer fremtiden for UiT Harstad i Harstad. Hva skal en gjør med fremtidige arealer. Hvor skal de komme og hvor mye skal bygges ut. Det er en prosess som pågår med ledelsen i UiT Harstad, studenter, Statsbygg, Norges arktiske studentsamskipnad, Næringsforening og politikere, sier Tonje.– Lokalene til Ludo Bar & Scene kan ta inn rundt 250 gjester ved en konsert. Det har lenge vært ønsket et større lokale for slike arrangement. Havnegata 11 har tidligere vært nevnt som en aktuell plass for å få en større scene, sier Tone Isabell Isaksen, leder for Campustinget Harstad.Onsdag er det klar for konsert med Sondre Lerche på Ludo. Han har ved flere anledninger spilt i Harstad. Blant annet sammen med Tonje Unstad under Festspillene i Nord-Norge i 2004. Fredag kommer Kråkesølv fra Bodø til byen. Bandet består av Kristoffer Magnus Nohr Unstad – gitar, vokal, Fredrik William Olsen – gitar, vokal, Petter Waldemar Nohr Unstad – bass og Thomas Litangen – trommer.

KONSERT: – Denne uke blir det både konsert med Sondre Lerche (onsdag) og Kråkesølv (fredag) ved Ludo Bar & Scene ved UiT Harstad, sier Dan Terje Nytrem og Tonje Isabell Isaksen. Det skjer i forbindelse med studentfestivalen. Foto: Tore Skadal
TILBAKE: Bodø-gruppa Kråkesølv inntar Ludo Bar fredag kveld. De spilte på samme scene i oktober 2012. Foto: Børge Hoseth Foto: Børge Hoseth