Det er dobbelt så mange som i fjor. Da hadde festivalen 900 besøkende.

– Det ser ut som om at vi har truffet godt med en del av arrangementene vi har hatt i løpet av de fire dagene, fra torsdag til og med søndag, sier festivalsjef Anders Eriksson. Han har sammen med Ingeborg Annie Lindahl og Hans Petter Vabog satt sammen årets program.

Ny musikk

–Det har vært fem urfremføringer under årets festival, så jeg føler vi ligger godt innenfor Ilios sin grunntanke om å presentere ny musikk, sier Eriksson. Han hadde gjort flere endringer foran årets festival.

– Vi kraftsamlet våre arrangementer innenfor et begrenset område. Vi hadde Festivalkontoret i ledige lokaler ved siden av Harstad Sparebank. Det ble et samlingspunkt under festivalen. Her var det kort vei til både Galleri Nord-Norge og Harstad kino, forteller Eriksson, som er fornøyd med erfaringene fra årets festival. I tillegg var det ett arrangement på Trondenes, der fangeleiren i sin tid lå.

– Tilbakemeldingene fra publikum og deltakere har vært positive, så det har vært hyggelig.

Drar mest

– Jeg vet i øyeblikket ikke helt hvor vi lander økonomisk. Jeg håper vi skal gå i null, sier Eriksson. Festivalen har et budsjett på en million kroner.

– Vi hadde rundt 700 besøkende på arrangementene i kinoen. I Galleriet hadde vi rundt 600 besøkende. Byvandringen er også et arrangement som engasjerer mange og hadde over hundre deltakere.

Eriksson håper og tror at Ilios skal vokse ytterligere i årene som kommer.

– Det er tydelig at byen trenger noe kulturelt i uka der sola er i ferd med å vise seg på himmelen over byen og sakte, men sikkert siger ned fra Harstadåsen mot byens sentrum.

Jubileum

Ilios så dagens lys i Harstad for 24 år siden. Den holdes nå fast i uke 5 for å feire at sola er tilbake. I 2018 er det 25-årsjubileum.

Eriksson og hans styre er allerede i gang med å se fremover mot jubileet.

– Vi vet at havet og sjøkanten skal være arbeidstema i 2018. Vi har gjort gode erfaringer fra årets festival, og skal jobbe med å forbedre mot neste år. Jeg er derfor spent på hva vi skal få til i 2018. Noen stunt og sprell må det vel bli i et jubileumsår, avslutter Eriksson.

ILIOS: Gard Nilssen og Håkon Mjåset Johansen hadde rigget seg til i Art gymsal for en slagverksseanse de færreste har sett maken til. Foto: Øivind Arvola