Albumet «Travel» handler ikke om en hektisk hverdag, skjønt hun tidvis kan oppleve travle tider. Det handler om en reise. Om utgivelsen har Sandvik skrevet:

«Dette albumet ble født ut av en reise, og har som sådan vært det; en reise av smil, tårer og latter.» Albumet kom på det digitale markedet i mai i fjor.

Artig å skrive

En av låtene på plata er allerede kjent. I 2014 sto hun på scenen i Harstad.

– Det var på en konsert med storband under Festspillene i Nord-Norge. Noe av materialet på plata var skrevet før det, og noe etter, sier artisten.

Marit Sandvik ventet lenge med å skrive eget materiale.

– Det å skrive musikk har jeg gjort de senere år. Det tok mange år før jeg turte, jeg hadde ikke trua på at det gikk an. Nå har jeg virkelig tatt fatt i det, og noen ganger er en låt plutselig der, andre ganger kan det bli mer filing på det. Det er nok mange som har det sånn, sier hun.

– Det er artig å holde konsert, men skrivinga synes jeg er spesielt artig. Tiden går så fort når jeg setter meg ned for å skrive, sier hun.

Uventede resultater

Bakgrunnen for utgivelsen er et møte med uventede resultater. Tilfeldighetene - og en felles venn - brakte Sandvik og trommeslageren Maurizio Picchiò sammen til en turné i Italia sommeren 2014.

– Helge Sveen, som har spilt i Divisjonsmusikken, inviterte meg til Italia, der han bor. Og da traff jeg Maurizio, sier Sandvik til Harstad Tidende.

Mindre enn ett år etter møtet var albumet «Travel» spilt inn i Roma. Her presenterer hun i hovedsak egne komposisjoner, melodiøse, moderne og svingende, med påvirkninger fra amerikansk og europeisk jazz, så vel som brasiliansk og vestlig populærmusikk.

Av de fire italienske musikerne Sandvik bruker på plata, har bare én vært i Norge før.

- Det blir artig

– Jeg gleder meg til å vise dem landsdelen, sier hun.

Marit Sandvik, som presenterer albumet på en fem dager lang turné, gleder seg spesielt til konserten i Harstad.

– Jeg har ikke sunget i Harstad siden festspillkonserten. Det blir artig å komme tilbake, sier Marit Sandvik.