Ilios, Bakgården, Arctic Moving Image & Film Festival (Amiff), og Kill the Silence har alle søkt om støtte fra kommunens næringsfond. Formålet med midlene er å bidra til kompetanseheving, omstilling, nyetablering, innovasjon og nyskaping i kommunen. Det er formannskapet i Harstad kommune som avgjør søknadene, og 24. januar står de fire festivalene på lista med positive svar på søknadene.

Ilios

Ilios arrangeres første helga i februar. Som et ledd i arbeidet med å utvide publikumsspekteret og øke tilslutningen har festivalen dannet en kulturnæringsklynge som utfører helt konkrete og betalte oppdrag for ILIOS. Disse vil dermed spisse det totale produktet og gjøre det mer attraktivt. Rådmannen foreslår 60.000 til tiltaket.

Filmfestival

I høst ble Arctic Moving Image & Film Festival (Amiff) arrangert for første gang. Nå søker festivalen støtte til å styrke planlegging, hente inn kompetanse, markedsføring, samt reise på filmfestivaler og andre relevante arrangement for nettverksbygging og se potensielle filmer. Rådmannen foreslår 100.000 til tiltaket.

Kill the Silence

Mikal Johansen og Tommy Vandalsvik kan få 10.000 kroner som medfinansiering for å utvikle festivalen Kill the Silence. Rockemiljøet i Harstad har ligget brakk en periode, og Johansen og Vandalsvik har til hensikt å blåse liv i byens rockemiljø, og fremme moderne musikksjangre som pønk/rock/metal/hardcore.

Bakgården

For å befeste sin posisjon har Bakgården søkt om penger til en 8-punkts tiltaksplan som blant annet inkluderer å gjøre festivalområdet bedre for folk med spesielle fysiske behov. I tillegg søkes det penger til økt satsing mot unge, øke antall deltakere/boder på gjenbruksmarkedet, utvikle flere aktiviteter og workshops for unge, blant annet gjennom å lage en egen scene for unge å vise fram sitt talent. Pengene skal også gå til å utvikle, planlegge og gjennomføre nytt og eget familiearrangement på hovedscenen.