Harstad-selskapet Relation 04 Media co-produsenter for to av filmene som vises ved TIFF i neste uke:

Under Troms Internasjonale Filmfestival (TIFF 2017) vises dokumentarfilmen Atlantic i neste uke.

– Relation 04 Media AS er norsk co-produsent av dokumentarfilmen, sier Harstad-mannen, Karl Erik Rikardsen.

– Atlantic er en Irsk-Canadisk-Norsk dokumentar om forvaltningen av Atlanterhavet.

– Filmen ble vist ved Arctic Moving Image i Harstad. Den er ellers vist ved rundt førti internasjonale festivaler og er nå tatt ut til Berlinalen 2017, forteller Rikardsen.

Priser

Den har fått med seg en rekke internasjonale priser.

I desember kåret leserne av det irske filmtidsskriftet Scannain filmen til beste irske film uansett sjanger i 2016.

Filmen har en rekke medarbeidere fra Nord-Norge og er vist på rundt førti internasjonale festivaler siden februar i fjor. Den har vunnet flere priser, og er også vist for EU-parlamentet.

Den ble kåret til beste irske film uansett sjanger av leserne i filmtidsskriftet Scannain. Visningen på TV i Irland utløste så sterkt engasjement at den toppet det nasjonale trendbarometeret over aktivitet på

sosiale medier.

Åpningsfilm

Harstad-duoen Knut Skoglund og Karl Emil Rikardsen har også vært med på filmen Solens Sønn.

– Solens Sønn er åpningsfilm i Film Fra Nord-programmet. Filmen er et portrett av den samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää (1943-2001), opplyser Rikardsen.

– Gunnilla Bresky fra Sverige er regissør. Det svenske produksjonsselskapet Giraff Film er hovedprodusent med Relation 04 Media AS som norsk co-produsent ved Knut Skoglund og Karl Emil Rikardsen.

KLAR: Karl Emil Rikardsen med Relation 04 Media AS er på plass i Tromsø. Harstad-selskapet har vært co-produsenter på to av filmene som vises under TIFF i neste uke. Foto: Børge Hoseth