Det var nesten ikke et eneste ledig sette å oppdrive på den første konserten, som var den første av fire for barnehagebarn i Harstad. Og innimellom blir det to tradisjonelle sollunsjkonserter for voksne torsdag.

Nytt eventyr

Bremnes, Godø og Bergsmo hadde dansefølge av Maria Henriette Nygård under framføring av et musikalsk eventyr skrevet av førstnevnte. Fortellingen handler om sola og mørketida som så vidt møtes.

– Eventyret er nytt. Det snakkes ofte negativt om mørketida, men den er flott og byr jo på snø og nordlys, sier Bremnes til Harstad Tidende etter forestillinga.

Innlevelser

Da Ola Bremnes spurte ungene om de liker å synge fikk han et langtrukket «jaaaaa» til svar. Ungene har øvd på flere av sangene i forestillinga og viste stor innlevelse i Lillesalen.

Også Bergsmo viste litt ekstra innlevelse. Det hadde seg nemlig slik at Olas følgesvenn på solkonsertene, bjørnen Bjarne, sist natt drømte om å være sjørøver. Han fant en skatt som inneholdt honning som han koste seg med.

Men så ringte vekkerklokka. Det var altså bare en drøm, og Bjarne ble sint. Da passet det godt at Runa Bergsmo har skrevet og framførte en sinnasang. Hun var så «sinna» at notestativet veltet og notearkene skvatt.

Høydepunkt

I de tradisjonelle sollunsjkonsertene i dag retter Ola Bremnes et underfundig blikk på 2016. Hans oppsummering av året som er gått fremheves av vokal og instrumental musikk.

Han fremfører egne sanger ledsaget av Arctimus trio, som for anledningen består av Øivind Nussle fra MiN-ensemblet på fiolin sammen med de faste Arctimus-medlemmene Runa Bergsmo på cello og Ann-Sofie Godø på piano.

– Det er stas at Kultur i Troms og kulturhuset markerer solas tilbakekomst. Dette er høydepunktet i året, sier Ola Bremnes.

Årets høydepunkt skal også til Sortland i helga. Da blir det, akkurat som i Harstad, forestillinger for både barnehagebarn og voksne.

FORBEREDT: Ungene hadde øvd på sanger og gledet seg stort til å være med i forestillinga. På første rad sitter barn fra Froskedammen barnehage. Foto: Ivar L. Paulsen
SOLBOLLER: Mino med melisbart og Sonia fra Brattbakken barnehage koste seg like mye etter forestillinga, da det vanket solboller på alle sammen. Foto: Ivar L. Paulsen