Onsdag formiddag var Nordland først ute med det som har blitt hevdet å være en stenging av FM-nettet. Noen stenging er det ikke snakk om, for nærradioene fortsetter som før, forteller redaktør i Radio Harstad, Tommy Vandalsvik.

– Vi fortsetter old school og kjører videre på FM. Vi har konsesjon til 2022 og fram til da blir vi der vi er. Hva som skjer etter det, er ikke avklart ennå.

– Alle nærradioene i hele landet er på FM, så de som ikke har DAB-adapter er berget, sier han.

Feilinformering

Det er kun rikskanalene som velger å forlate FM til fordel for DAB. Dette faktum har vært nesten fraværende i debatten og i reklame og omtale fra de store.

– Det har vært mye feilinformering fra NRK og de andre store. Også radio.no har feilinformert, sier Vandalsvik.

Nettstedet radio.no drives av Digitalradio.no, som eies av NRK og P4. Nettstedet ble etablert for å informere og hjelpe folk med overgangen til DAB. Men ifølge Vandalsvik har heller ikke de brydd seg om å fortelle at noen radiostasjoner fortsetter på FM.

– Det viktigste er at våre lyttere har fått det med seg. Vi har sendt jingler og reklamer om at vi fortsetter som før, sier han.

Flere lyttere

Noen mener at nærradioens fortsatte nærvær på FM kan ha positiv effekt for dem.

– Vi regner med flere lyttere og er nå ute etter flere journalister, programleder og andre medarbeidere. For kanskje vil dette generere flere produksjoner fra oss.

– Vi tar imot alle lyttere og er klar for nye, sier redaktøren som forteller at de har fått mange spørsmål fra lyttere som har trodd at det skulle bli stille fra Radio Harstad.

Det blir det altså ikke.

UTVIDER: Planen er både å utvide staben og sendeflaten når Radio Harstad og de andre nærradioene blir enerådende på FM. Arkivfoto: Ivar L. Paulsen Foto: Ivar L Paulsen