Åpningsforestillinga ble vist på ungdomshuset i Tovik fjerde juledag, og søndag ettermiddag fikk etternølerne se den.

Ifølge regissør Snorre Øien ville de denne gangen slå et slag for å gjøre heimbygda Tovik til kommunens navle.

Oppvekstlavvu

Både kommunesenteret Evenskjer og nabobygda Sandstrand fikk gjennomgå, og tekstforfatterne hadde nok å ta av. Den aktuelle debatten om kommunesammenslåing og havariet med det planlagte oppvekstsenteret på Sandstrand sto på programmet, og alt endte med at Tovik trakk det lengste strået.

På grunn av kommunens dårlige økonomi og nye prioriteringer endte det gedigne oppvekstsenteret til over 60 millioner kroner med en oppvekstlavvu i Tovik. Når det gjaldt ny kommunestruktur, mente tovikingene at ikke bare Tjeldsund, men også Ibestad måtte inviteres med. Da ville Astafjord være det naturlige navnet, og heimbygda det selvfølgelige midtpunktet.

Lokale råvarer

Det har etter hvert kommet mange varianter av sketsjen «Grevinnen og hovmesteren», og Tovikteateret hadde også skapt sin egen. Hovmester Terje Richardsen oppvartet grevinne Grete Oprann med det beste som finnes av lokale råvarer. Hovedretten besto av Olaug Skogs lapskaus kokt på kjøtt fra gammelkua til han Albert, og drikkevarene var framstilt av Tovik-potet.

Vi fikk også et innblikk i hva som foregår på seniorsurfen som er en av aktivitetene på Frivillighetssentralen. Netthandel viste seg å være mer risikabelt enn mange hadde trodd. Den obligatoriske legesketsjen handlet også om å være opptatt av det som forgår på dataskjermen. Når fastlegen er for opptatt av skjermen, kan det ende opp i elleville situasjoner med forvekslinger av pasienter og andre forviklinger.

Om Tovikteateret nådde målet sitt med å gjøre heimbygda til kommunens navle, er usikkert. Men de klarte i hvert fall å skape god underholdning med sine skråblikk på mye av det som har skjedd det siste året.