Hver tredje torsdag i månedene framover inviteres det til å nyte ulike typer kveldsmusikk. Da blir det en halvtimes konsert i ei en stemningsfull kirke og med enkel kaffeservering.

– Jeg håper folk er litt nysgjerrige og ta turen til Trondenes. Også hvis man ikke kjenner musikken fra før, så tør jeg å love at det blir vakkert, sier kantor Maria-Daniela Raasch.

Den første konserten byr på barokkmusikk av Bach, Buxtehude og Håndel, og det er masterstudenter fra konservatoriet i Tromsø; sopranen Gro-Anita Gyring Kval og fiolinisten Sarah Halliwell Olsen som spiller sammen med Raasch, som trakterer orgelet.

Store verk

Gro-Anita Gyring Kval er opprinnelig fra Sandefjord i Vestfold. Her startet hennes interesse for sang da hun var sju år gammel og begynte å synge i Sandefjord jentekor, siden har hun ikke sluttet å synge. Hun ferdigstilte sin bachelorgrad fra Musikkonservatoriet i Tromsø i fjor vår og studerer nå til mastergrad i utøvende klassisk sang.

Etter hun flyttet til Tromsø i 2012 har hun gjort flere konserter i regi av Tromsø Internasjonale Kirkefestival, medvirket ved Nordlysfestivalen, samt gjort flere operacaféer og operapuber. Før jul i 2013 debuterte hun som solist på Bachs juleoratorium, og har i ettertid vært solist på flere store verk, blant andre Händels Messias, Mozarts Requiem, John Rutters Magnificat og Brahms Ein Deutsches Requiem.

Åpen kirke

Sarah Halliwell Olsen er fra Bodø. Hun fullførte sin bachelorgrad ved Musikkonservatoriet ved UiT Norges Arktiske Universitet i 2014 og videreutdanning samme sted i 2016. Hun studerer nå til master i musikkutøving.

Hun har deltatt på mesterklasser med blant annet Henning Kraggerud, Arvid Engegård og Terje Moe Hansen. Halliwell Olsen har spilt i Norsk Ungdomssymfoniorkester (NUSO), Ungdomssymfonikerne og Norges nasjonale ungdomssymfoniorkester. Hun spiller ofte på ulike prosjekter i Bodø og i Tromsø og ellers i landsdelen.

Interesserte har altså gode artister og god musikk å se fram til.

– Vi har også åpen kirke før og etter konserten for de som ønsker en stille stund og finne roen i det flotte kirkerommet, sier Rasch.