Under innbruddet i oktober i fjor forsvant utstyr for flere tusen kroner. Datamaskinen, en nyinnkjøpt tatoveringsmaskin, blekk og nåler var borte.

– Det kan virke som om det er noen med planer om å etablere seg som tatovør som har vært på ferde, for det var stjålet nåler, blekk, flasker med håndsprit, poser til å sterilisere utstyr og et kamera. Til og med tegninger jeg har laget har de tatt, fortalte Cecilie Kristensen Lie til Harstad Tidende etter innbruddet.

Skikkelig stygg

God hjelp fra mange førte til at Cecilie kunne kjøpe nye maskiner, og kort tid etter innbruddet var hun i gang igjen.

– Tine Engere heter hun som startet innsamlingen. Jeg er utrolig takknemlig for initiativet som resulterte i over 200 givere. Det gjorde at jeg kunne kjøpe to nye maskiner og hadde dem på plass dagen etter bestillingen. Og jeg fikk låne maskiner på Red Monkey i Harstad. Det var kjempesnillt.

Så ville tilfeldighetene det slik at det ble postet et innlegg på det Cecilie, med glimt i øyet, kaller ei «kjerringside» på nett.

– Det ble oppfordret til å poste bilder av mislykkede tatoveringer. Ei hadde ei skikkelig stygg tatovering på låret. Hun hadde betalt for å få fikset den, men det endte med to dårlige tatoveringer oppå hverandre.

– Jeg sendte melding til henne om at jeg kunne ordne tatoveringen gratis. Det gjør jeg bare fordi jeg har lyst, og fordi jeg synes det er trasig at hun hadde betalt 10.000 kroner for dårlig arbeid. Hun bor i Akershus og kommer nordover 4. februar. Da starter en 5-6 timer lang jobb, sier Lie.

Les også: Cecilie liker å tatovere nakne damer

Velger ut heldige

Tilbudet til Akershus-kvinnen startet det som blir et helårig gratistilbud. Tatovøren skrev på bedriftens facebookside:

«Jeg var så uheldig og hadde innbrudd der mye utstyr ble stjålet. Ikke hadde jeg forsikring heller, men jeg var så utrolig heldig at mange mennesker i lokalområdet samlet inn over 15.000 kroner til meg. Dermed kunne jeg kjøpe nytt utstyr».

«Jeg tror litt på karma, og i den anledning ønsker jeg å bidra litt. Jeg kommer til å gi bort en tatovering hver måned i hele 2017. Dette kommer til å være tatoveringer som må fikses på eller dekkes over, en såkalt cover-up.»

Lie oppfordrer nå folk med mislykkede tatoveringer til å poste bilder på hennes facebookside. Da kan hun vurdere dem og velge ut de heldige.

Kvinnen som kommer i februar for å få reparert tatoveringen sin, får ikke bare jobben gjort gratis. Hun får også overnatte hos Lie og slipper dermed unna andre utgifter enn dem hun har til flyturen nordover.

Hjemmetatovering

Skulle hun bare satse på cover-up, ville Huldra-tatovøren ha nok å stå i med.

– Det er stor interesse for å få reparert dårlige tatoveringer. Folk drar til Tyrkia og tatoverer seg billig. Med det blir ofte dyrt.

En annen ting er hjemmetatovering.

– Jeg er med i styret i Norsk Tatto Union og vi prøver å få slutt på hjemmetatovering. Det er nemlig lite lurt å kjøpe dårlig utstyr fra utlandet og blekk som ikke godkjent er godkjent i Norge og som du kan få infeksjon av. Smittefare er det også.

– Det er faktisk ulovlig å tatovere i et lokale som ikke er godkjent av kommunelegen, sier Cecilie Kristensen Lie, som snart får besøk fra Akershus.

MISLYKKET: Enhver ser at denne tatoveringen ikke er spesielt vellykket. Det skal Cecilie Kristensen Lie sørge for å rette på. Foto: Privat