Petter Bratland og Torgeir Riise satte i gang Rampestrek i 2014. Som mange andre ungdommer har de blitt formet av denne livsstilen som handler om graffiti, streetart, urban kunst og design.

- I Harstad er vi kjent for eksempel å ha malt grafittien på hurtigrutekaia og samarbeidet med Festspillene i Nord-Norge i 2015, sier Torgeir Riise.

Et dikt

Snart blir det nye muligheter for Harstads beboere til å beundre Rampestreks kunst.

-Vi fikk penger fra Harstad Sparebank stiftelsen til å starte et nytt prosjekt der vi skal samarbeide med forfatter Caroline Kaspara Palonen fra Harstad, sier Bratland.

-Vi søkte om støtte til å male seks av diktene hennes på vegger rundt i Harstad Sentrum. Vi fikk midler til å gå i gang, og skal i første omgang male et av diktene på en passende vegg. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med personer som kan tenke seg å ha dette diktet på en av sine blanke vegger, sier Riise.

HAVET: Her er Torgeir Riise (t.v.) og Petter Bratland i sitt atelier. I bakgrunen grafiti-bilde som Veronica Melå har brukt i boka «Havet. Mat, makt og meninger».

Glemt

Rampestrek samarbeidet tidligere med fotograf, forfatter og forelegger Veronica Melå. Hun har blant annet brukt et av deres graffiti-bilder i boken «Havet. Mat, makt og meninger».

- Vi gjorde en jobb sammen med Veronica Melå, og etterpå tipset hun Caroline Kaspara Palonen om Rampestrek, sier Bratland.

-Vi mener at dikt er i ferd med å bli litt glemt i våre dager. Det kan derfor være greit å lese og se dikt i andre tilgjengelige form. Kanskje det kan overraske noen til å lese diktet dersom de ser det i stor størrelse på en vegg, undres Riise.

-Jeg elsker å utforske nye uttrykk og sjangre. Dette prosjekt gir oss denne muligheten, hevder Bratland.

Gatekunstner

De vil ikke kalle seg kunstnere selv om begge har utdanning og erfaring i grafisk design og maleri.

- Jeg kan si at vi er gatekunstner. Vi liker å leke med forskjellige uttrykk. Vi håper at det vi gjør kan inspirere andre med forskjellige uttrykk, sier Riise.

-Kanskje kan vi tilby Harstad, Nord-Norge og sågar hele verden streetartdekorasjoner, sier han.