Han kom tilbake til hjembyen for tre år siden.

Etter tre utsolgte hus og strålende anmeldelser i lillesalen i fjor settes forestillingen for første gang opp i Harstads storstue,

– Det blir spennende å spille juleforestillingen i storsalen, sier han.

– Neste onsdag skal jeg og musikerne starte øvingen i storsalen. Det er en stor overgang å gå fra lillesalen til storsalen, sier Wærness.

Han har de siste ukene kjørt 42 forskjellige juleeventer.

Forlovet

– Jeg rakk også å forlove meg i november med Harstad-jenta Misty.  Hun synger også, og er med i flere band som vokalist, forteller Magnus.

– Du kan trygt skrive at jeg har hatt en begivenhetsrikt år her i Harstad, sier Magnus.

Tirsdag sang han for Tirsdagsklubben på Stamina.

– Jeg synes det er flott å synge for folk i Harstad også i en treningssal foran 50 takknemlige tilhørere, forteller han.

Kommende helg har han flere oppdrag, før han i neste uke har fult fokus på årets Jul på nordnorsk i storsalen.

Blanding

– I år er det en ny produksjon. En blanding av nytt og gammelt materiale. Jeg har med meg noen av landsdelens fremste musikere, sier Magnus.

Han lover å sette deg i ordentlig julestemning.

– Publikum vil få høre nye nordnorske tolkninger av julefavoritter som I’ll be home for Christmas, When you wish upon a star og O helga natt.

– O helga natt av Jussi Björling blir min egen nordnorske vri. Det er ikke mulig å kopiere Bjørlings legendariske versjon, sier Magnus.

Magnus har oversatt en låt som Natalie Cole (skrevet av David Foster) synger. Den heter «Ønskelisten» og er en av 16 melodier som vil bli fremført lørdag før julaften i storsalen.

– Den melodien er helt klart en av mine personlige favoritter, sier Magnus.

Selger bra

– Jeg har fått med meg at forestillingen har solgt bra til nå i Storsalen. Det skal være bare 200 billetter igjen.  Det viser at jeg har mange folk her i hjembyen som følger med og ønsker å se meg synge i byens storstue, sier Magnus Wærness.

Lørdag 17. desember står 29-åringen på scenen med lokale musikere i storsalen. Julaften setter han punktum med konsert sammen med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge i Trondenes kirke.

– Da er det stopp for 2016-sesongen. Jeg har sagt nei til å synge i romjula. Da er det tid for å spare stemmen og koble helt av, avslutter Magnus Wærness.