Den tradisjonelle ventetidskonserten med Mine damer blir i år til en noe annerledes konsert.

Denne gang heter konserten «Å skjønneste rose», der nevnte plante både er å høre gjennom sangen, og å se i dekoren.

Vikar kommer inn

Bakgrunnen for endringen er at den faste dirigenten, Dag Erik Enoksen, har permisjon. For Mine damer var det ikke aktuelt å ta en sangpause til Enoksen er tilbake.

– Vi hentet inn en meget kvalifisert vikar, Wolfgang Schmitt, og ble enig med ham om å gjøre noen endringer. Det blir en helt annen konsert, et resultat av kombinasjonen Wolfgang og Mine damer, sier korleder Ellen Bendiksen.

– Vi var heldige. Han sa ja uten betenkningstid, sier hun.

Rose-tema

Førjulskonsertene med Mine Damer har blitt en kjær tradisjon for både kormedlemmer og publikum. Førstnevnte satset derfor på noe nytt – i dobbel forstand. Dirigenten er «ny» og repertoaret likeså.

Og resultatet høres førstkommende søndag.

– «Å skjønneste rose» er en litt mer klassisk julekonsert enn de vi har gjort tidligere, sier Bendiksen. – Og i den anledning har vi valgt å flytte konsertene tilbake til Trondenes kirke.

– Det var der vi holdt debutkonserten, og årets repertoar syntes vi passer inn i den rammen trondeneskirka gir. Du får julestemning bare du kommer ut til kirka, sier hun.

Knallhard jobbing

Mine damer synger uten partitur. Ingen jukselapper altså. Det betyr at alle sangene må sitte i hjernebarken.

– Vi har jobbet knallhardt med innøving. Her er det bare to sanger vi har sunget før, resten er nytt. Vi startet øvingene i slutten av august og ettersom vi synger uten partitur har det vært mye pugging, sier Ellen Bendiksen, som er stolt av korets medlemmer som har tatt utfordringa på strak arm.

Hun håper publikum vil sette pris på søndagens konserter.

– Vi håper og tror vi skal gi folk en litt annen opplevelse enn de har hatt før.

Og i motsetning til tidligere år, blir det denne gang med de to konsertene på søndag.

– Det er et meget motivert og spent kor som gleder seg til å ønske publikum velkommen, avslutter korleder Ellen Bendiksen.