I november måned for ett år siden sang Floer Kulseng om bestevenninnen sin i «Du gjør mæ så glad». Det sikret Harstad-jenta seieren i MGPjr. Fra å være en danser og fotballspiller ble hun over natten til et kjent fjes. Seieren ble etterfulgt av en nesten én måned lang juleturné, som ble avsluttet i et fullsatt Harstad kulturhus. Nå skal Harstad-jenta igjen delta på turneen.

Konserter og lekser

– Det blir travelt. I fjor var det opptil seks timers kjøring med buss, og deretter én eller to konserter. Før konserter var det lydprøver, og man måtte jo også forberede seg til konsertene. Etter konsertene skulle vi på nytt kjøre buss i flere timer. Vi sov på hotell, men jeg husker fra i fjor at noen ganger var vi ikke fremme før klokken var tre på natten. Jeg hadde også med skolesaker for å få gjort lekser. Det ble travelt, ja, sier hun.

– Elsker det

Til tross for en hektisk hverdag, er Thea tydelig på at juleturneen og de hektiske dagene var et av høydepunktene i fjoråret.

– Jeg elsker det. Å stå på scenen og synge er det som alltid har vært drømmen, og jeg er så glad for at jeg får den muligheten. Jeg elsker de travle dagene, lydprøvene og konsertene. Å få lov til å synge i mange utsolgte kulturhus gir meg overskudd, men må innrømme at jeg var litt sliten etter juleturneen i fjor. I en hel måned fikk jeg nemlig gjøre akkurat det jeg ønsket. At jeg får delta på juleturneen er en gave som ikke mange får, og da skal jeg bare nyte det mens jeg kan, sier hun.

Innholdsrikt år

Floer Kulseng kommer også i år innom Harstad, denne gangen 18. desember med blant annet årets vinnere Vilde Hjelle og Anna Kristina Lillestøl Naustdal. Harstad-jenta mener årets vinnere har mye å se fram til.

– Det siste året har vært helt vidunderlig og fantastisk. Jeg er så glad for alt jeg har opplevd. Mange flotte mennesker har jeg møtt, mye har jeg lært, og gode opplevelser har det vært mange av, sier hun.

Kongen

Av et 40-talls opptredener på et år har Thea blant annet opptrådt for kongen og dronningen, varmet opp for Isac Elliot foran 7000 tilskuere i Trondheim, vært med på Bakgården, og opptrådt sammen med tre blad Bremnes, Audun Iversen og Knut Erik Sundquist i jubileumskonserten til Harstad Sparebank, og ikke minst konsert med Villsauan på Grytøya sammen med Sigrun Loe Sparboe, Magnus Wærness og Kristian Kristensen.

Veldedighet

Den mest unike opplevelsen er likevel ifølge Thea veldedighetskonsertene for kreftrammede barn i Oslo og Trondheim, som MGPjr-deltakernes foresatte satte i gang.

– Å se de kreftsyke barna var en trist og sterk opplevelse, men også en god opplevelse, siden jeg fikk se hvor mye vi gledet dem. Det var sterkt å se at man kunne gjøre en så stor forskjell, sier hun.

Kjendis

Floer Kulseng har ennå ikke blitt vant med kjendisstatusen.

– Jeg føler ikke at jeg er berømt, men det er alltid spennende og nytt for meg at folk vil ta selfies med meg, og ha autografen min. Det er noe jeg liker, sier hun.

– Jeg har de samme vennene fortsatt rundt meg, og det setter jeg stor pris på. Aktiv på fotballen er jeg også. Jeg har den samme vanlige hverdagen på ukedagene, og deretter reiser jeg kanskje bort en helg for å holde konsert. Den siste var for 14 dager siden i Ålesund. Jeg hadde dobbeltkonsert i forbindelse med Leikivalen, sier hun.

Med nye MGPjr-vinnere, og med at tiden går, er Thea forberedt på at oppmerksomheten og oppdragene vil avta.

– Jeg vet jeg har noen oppdrag etter nyåret, og håper jeg kan fortsette å synge. Å stå på scenen er det jeg elsker mest, og jeg håper jeg kan fortsette med det så lenge som mulig. Ikke vet jeg helt hva det nye året bringer, men jeg holder døren åpen til å skrive noen flere sanger, forteller hun.

SANGGLAD: Thea Floer Kulseng forberedte seg før juleturneen med sangtimer hos Sigrun Loe Sparboe. Foto: Theodor Karlsen