Festivalen ble arrangert for førtste gang i 2016, med to konserter og vel 300 besøkende. I år blir det fem konserter når festivalen strykes i gang den 21. april med åpningskonsert på Harstad kulturhus og Storsalen scene. Deretter blir det to konserter lørdag og to søndag.

Kompakt

– Selv om det for mange kanskje er ukjente navn blant musikerne, har vi plukket fra øverste hylle, sier Berit Henriksen. Sammen med samboer Knut Erik Sundquist står de bak festivalen. Siden er det er bare de to som driver festivalen, blir det også i år en kompakt festival med enkeltmusikere; ingen store orkestre.

Vivaldi

Den franske stjernefiolinisten Nicolas Dautricourt kommer tilbake. Som solister i Vivaldis «De fire årstidene», som skal spilles hvert år, har de hentet inn Catharina Chen og Anna-Liisa Bezrodny. Chen er konsertmester i Den Norske Operas orkester, og Bezrodny reiser verden rundt som solist.

Mestermøte

– På piano blir det et mestermøte mellom islandske Vikingur Olafsson, som nettopp signerte kontrakt med Deutsche Grammophon, og en av Norges aller beste pianister, Christian Ihle Hadland, sier Henriksen.

Finske Jan Erik Gustavsson har spilt i Harstad flere ganger, og mange blir nok glade for å kunne høre cello-spillet hans igjen.

Gareth Lubbe på bratsj kommer fra Johannesburg i Sør-Afrika. Han er professor ved musikkhøyskolen i Essen.

– I tillegg får vi høre parhestene Atle Sponberg og Knut Erik Sundquist, sier Henriksen.

Hemmelig sted

Konsertene blir i storsalen på Harstad Kulturhus, på Storsalen scene, i Trondenes kirke, på Røkenes gård og på et spillested som blir annonsert senere.

– Vi jobber med et sted til som vi tror vil fungere fint til dette festivalkonseptet, med mye vakker og virtuos musikk, servert med glimt i øyet.

Billettene er i salg allerede fra onsdag av.

Festivalarrangører: Knut Erik Sundquist og Berit Henriksen står bak Contrasto. Her i Trondenes kirke der «De fire årstider» spilles. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola