HARSTAD:Det hele starter i Andenes kirke 6. desember og avsluttes 21. desember i Harstad kirke. repertoaret består av i alt om lag 20 julesanger som passer for både store og små, ifølge manager Arne Hokland.

Årlig tradisjon

– Dette er første gang vi drar i gang en så omfattende juleturné. Vi har imidlertid som målsetting at dette skal bygges opp til å bli en årlig tradisjon i adventstiden.

– Jo da, jeg vet at det er en tøff konkurranse på julekonsertmarkedet, men jeg har stor tro på at dette konseptet skal kunne matche mange av konsertene som langt mer kjente artister reiser rundt med, sier Hokland.

Gleder seg stort

Ensemblet består av solist Else Belinda Davis fra bandet Trinity. Med seg har hun Vilde Øien Karlsen og Simon Dankertsen, som begge er kjent fra Det store julespillet i rollene som nissejenta og prinsen.

– Kanskje kommer disse også fram i rampelyset under disse konsertene, sier de to med et lurt smil om munnen.

Begge gleder seg stort til å reise på turne med forestillingen de mener har alle forutsetninger til å slå godt an hos publikum.

– Selv om jeg har spilt i ulike band i mange år har jeg aldri vært på en så omfattende turnérunde som dette. Det blir en opplevelse å få fremføre disse sangene sammen med gode musikere, sier Dankertsen.

– Blir noe helt annet

– For meg blir det en helt ny opplevelse å reise på turne, skyter Vilde Øien Karlsen inn.

– Selv om jeg har stått på scener tidligere og gått på kulturskolen hos Anne Semb i Kvæfjord, blir dette noe helt annet som jeg virkelig ser fram til å få være med på, sier hun.

Flotte stemmer

Solist Else Belinda Davis sier hun ser fram til å jobbe sammen med de to unge sangstjernene.

– Det er kjempeflott å få med disse flinke ungdommene. Selv om vi aldri tidligere har opptrådt sammen er jeg trygg på at dette blir en forestilling publikum vil sette pris på, mye takket være disse to flotte stemmene, sier Davis.

Det store julespillet

En liten overraskelse slipper manager Hokland ut av ermet før turneen starter.

– I Harstad og Kvæfjord kirke vil Harald Troøyen delta og fremfører blant annet låter fra Det store julespillet, noe også Vilde og Simon vil gjøre, røper han.