Harstad: Det skrev Harstad Tidende da forestillingen ”Mørkemodig” hadde premiere under Festspillene i Nord-Norge tidligere i år.

Nå er den satt opp igjen, denne gangen på Harstad kulturhus i starten av februar.

Mørkemodig er en magisk, eventyrlig og poetisk forestilling om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt. Med hodetelefoner på ørene blir publikum ledet gjennom en oppdagelsesferd i en fremmed skog.

Det er teaterkompaniet Katma til andøykunstneren Katrine M.E. Strøm som står bak Mørkemodig.

Interaktiv

–Vi laget en forestilling til Tromsø bibliotek i 2010 der vi brukte hodetelefonene. De var utrolig stor etterspørsel etter den. Men den kunne vi ikke turnere med. Så nå hadde jeg lyst til å lage samme type interaktive opplevelse for barn som vi kunne vise forskjellige steder, sier Strøm.

– Samtidig ville jeg ha et tema som mange under er opptatt – det å være mørkeredd. Da jeg var barn og mørkeredd fikk jeg høre at det var fordi jeg hadde så god fantasi. Det er en fin ting å ha, og dette er også en hyllest til fantasien.

Turne

For første gang har hun laget en forestilling der hun kan pakke med seg alt i stasjonsvogna, og til neste år skal hun på turne i Troms og Nordland.

Harstaddanser

Harstaddanseren Maria Henriette Nygård er en del av ensemblet bak Mørkemodig. – Første gang jeg jobbet med Katrine var da vi arbeidet med en forestilling som het ”Vaskeriet” i 2008. Da ble jeg hekta på Katma og er veldig glad for å ha fått jobbe med henne flere ganger, sa Nygård da Harstad Tidende intervjuet henne i forbindelse med premièren under Festspillene.

Prosessen med Mørkemodig var ifølge henne både utfordrende og spennende.

– Det har vært mye prøving og feiling, mange nøtter å knekke og mye latter. Det er mange ting som kan gå galt i forestillingen, så det er aldri et kjedelig øyeblikk, sier hun.

Publikum kan vente seg en mystisk og fantasifull forestilling med mange vakre øyeblikk. Men for å oppleve de må du være litt nysgjerrig – og litt modig.

Danser: Harstaddanseren Maria Nygård er med i forestillingen.