Lørdag blir det konsert med Eline Hellerud Åsbakk og band på Fårebygget i Kvæfjord.

- Eline er en jazzsanger og låtskriver fra Tromsø som tok den norske jazzscenen med storm da hun gav ut sitt debutalbum "Utenfor" i november 2015, sier Anne Semb.

Åsbakk har med seg et band bestående av Eirik Fjelde (piano) - Odd Steinar Albrigtsen (gitar) - Jakop Janssønn (trommer) og Christo Stangness (kontrabass).

- Eline lager musikk inspirert av det kjølige skandinaviske jazz-uttrykket og av nordnorsk visetradisjon. Tekstene heller mot det poetiske, med poengterte stemningsbilder som er åpne for tolkning. Resultatet er musikk som kan fortelle små historier, pakket inn i stilsikker jazz. Musikken har vist seg å falle i smak både hos publikum og anmeldere, sier Semb, og trekker frem flere anmeldelser; blant annet fra Dagens Næringsliv som skrev om debutalbumet: "isende skarp og ulmende varm vokaljazz på nordnorsk. Musikken, myk som ettermiddagsbølger, skarp som drivis, varm som glørne i peisen (...) Denne gjengen har det meste: finslepen groove, sikker teft, jazzet poesi".

Åsbakk har flere jern i ilden.

Førstkommende lørdag vil dørene åpnes for byens befolkning på Prandium/Panorama – studentkafeen og kaffebaren på UiT Harstad.

– Den talentfulle vokalisten/låtskriveren Eline Hellerud Åsbakk stiller med eget band et par timer i forkant av åpningen av Selsbanes seil, sier Johnsen Handå.