Fredag gir Inge Bremnes ut singelen "Ikaros", en forsmak på plata "Mellomspill" som kommer til neste år.

- Låta handler om å angre. Hele historien om Ikaros er en historie om anger, og tittelen p låta kom etter at den var skrevet, sier Bremnes, som ikke legger skjul på at han ikke er spesielt opptatt av gresk mytologi, men at denne historien er interessant.

Smelter

- Myten om Ikaros er fortellingen om en ung mann som forsøker å fly. Utstyrt med vinger laget av fjær og voks, ignorerer han beskjeden om å ikke fly for nært solen. Solens hete smelter vingene, så Ikaros styrter. Men hva skjer etterpå? Hva gjør man når man har gjort noe man ikke skulle, sier Bremnes.

Han er nå signert av plateselskapet Drabant Music, et relativt nystartet selskap, som likevel har sikret seg store norske navn som  CC Cowboys, Raga Rockers, deLillos, The Dogs, Tommy Tokyo, Natasja Holmboe, Zuma, Narum og Waaktaar & Zoe.

- Sjefen for selskapet kom på en av våre konserter, og det har ført til at han ville signere oss, sier Bremnes. Han kom til selskapet med ferdig innspilt materiale. Studioarbeidet ble gjort i februar, der hele albumet ble spilt inn.

- Jeg er opptatt av albumet - jeg vil gi ut et helhetlig musikalsk verk som blir en større enhet, og som man kan lytte på fra start til slutt. Denne singelen er en forsmak på hva som kommer. Det er første spor, og gir en pekepinn på hvordan det musikalske landskapet og tekstene vil være, sier han.

Bremnes er veldig fornøyd med å være en del av et større selskap.

- Dette betyr at jeg kommer meg videre til et nytt nivå. Det er bedre kapasitet til å gjøre flere ting; og jeg er sikker på at jeg har med meg folk som vil det beste for min artistkarriere - og vil at min musikk skal bli presentert på best mulig måte.

Inge Bremnes. Foto: Øivind Arvola