Harstad kulturhus har et par ganger i året invitert unge utøvere fra regionen til å ha en egen konsert i Lillesalen, der de kan presentere seg og sine musikalske venner.

Onsdag var det Nora Berg Markussen (18) som var den utvalgte som sto i spissen for et timannslag denne kvelden.

Nora Berg Markussen med venner i Harstad kulturhus 26. oktober 2016. Foto: Oivind Arvola

– Og hva er vi vel uten venner, sa hun da hun presenterte de medvirkende.

Nora Berg Markussen har tidligere vunnet Drømmestipendet fra Norsk Tipping, og vært elev ved kulturskolen i mange år – både på dans og sang. Nå går hun på musikklinja på Heggen videregående skole, der hun har gitar som hovedinstrument.

Retro

Lillesalen var godt fylt opp da konserten startet. Markussen startet med ei låt hun har fremført flere ganger før, etter at hun gikk på sangskriverkurset UngRetro, der ungdommer med interesse for musikk fikk tonsette tekster fra nordnorske diktere som Helge Stangnes og Arvid Hansen.

Markussen har lekkert tonesatt diktet «Teinn lampa» av sistnevnte, og bandet, som for øvrig besto av tre medlemmer fra bandet Santus, ga det en kledelig drakt.

Som låt nummer to hadde hun valgt en sang av Ronny Wikmark og Frank Hellum.

–Dette er en låt jeg har hørt gjennom hele barndommen. Frank var dessuten en familievenn helt til han døde, sa hun, før hun spilte låta «Ønske», sammen venninna Vilde Øien Karlsen.

Foto: Oivind Arvola

Så gjorde hun sammen med gitarist Runar Samsonsen en flott og svingende versjon av låta «Boardwalks» av Little May.

Ku i tunnelen

Og siden Nora er født og oppvokst i Trondheim, var det helt naturlig å spille «Ku i tunnelen» av Knutsen og Ludviksen. Morsomt.

Foto: Oivind Arvola

Siden fulgte en egenkomponert låt skrevet sammen med Vilde Øien Karlsen; «Havet» – som hun også fremførte låta sammen med.

Allsidighet

Foto: Oivind Arvola

Så fulgte et lite teatertablå med Eline Hegna og Frida Sørensen, før Nora fikk vist allsidighet gjennom dans sammen med Freya Torsfred. Rasmus Bennett var innom ned et egenkomponert pianostykke, «Mulm uten mørke»; vakkert fremført. Konserten ble avsluttet med «Hello Goodbye» av The Beatles. Rent bortsett fra at hun ble klappet inn for et ekstranummer – og fremførte en ny låt som hun hadde skrevet selv.

Foto: Oivind Arvola

Alt i alt ti nummer som viste allsidigheten til Nora. Vi hadde godt tålt mer enn den knappe skoletimen det varte, men det var usedvanlig hyggelig det som ble servert.

Venner: Nora Berg Markussen med venner i Harstad kulturhus 26. oktober 2016. Her ser du Frida Sørensen, Nina Strand, Mathias Kråkenes, Vilde Øien Karlsen, Runar Samsonsen, Eline Hegna, Nora Berg Markussen, Simon Dankertsen, Freya Torsfred og Mats Bjørn. I tillegg var Rasmus Bennett med på piano. Foto: Øivind Arvola Foto: Oivind Arvola