Bandet har høstet strålende kritikker for sine to plater. Nå er det klart for Harstad. Det er bare en hake ved det - skal du på konsert, må du være deltaker på Harstadkonferansen eller jobbe i en bedrift som er medlem i Harstad profileringspool.

Bandet skal spille i Nordic Hall 21. januar.

På et arrangement for medlemsbedriftene i Poolen, ble det opplyst at det er en kontrakt med Vinterfestuka i Narvik som gjør at bandet spiller en lukket konsert i Harstad.

I kontrakten med Vinterfestuka har Highasakite skrevet under på at det ikke skal spille andre konserter i regionen innenfor en viss periode - ikke uvanlig når en arrangør satser mye på et større navn til sin festival.

Nordic Hall tar 550 tilskuere, så det er begrenset hvor mange billetter som legges ut for salg, siden kan må regne med at det bli fullt hus på Harstadkonferansen. Der har det de siste årene vært solgt mellom 200 og 300 billetter.

- Det blir holdt av en del billetter til konferansedeltakerne, men det vil fortsatt være over 300 igjen i salg til ansatte i medlemsbedrifter, sier Jan Santocono i Harstad profileringspool.

Han presiserer at det på ingen måte er en ny trend at poolen vil arrangere konserter bare for seg selv, og beklager at det bli slik denne gangen. Han skulle gjerne solgt billetter fritt.

- Vi forventer litt bråk, men vi må forholde oss til avtalene som er inngått. Men vi vurderte det slik at det ville vært for dumt å la sjansen passere, sier Jan Santocono, som legger til at det er jobbet i to år med å få bandet til Harstad.

Skal man kjøpe billetter, må man legge til hvilken bedrift man jobber i, og hver billett er i utgangspunktet personlig.

- Vi må være strenge på dette, på grunn av begrensningene, sier Santocono.