Det er sjelden artister har et mer vennlig innstilt og entusiastisk publikum enn under Multikultura.

Fra første innslag til siste låt har det i alle år vært oppmuntrende heiarop og full støtte til alle som står på scenen. Så også i år.

Se bildene fra årets multikultura.

12 forskjellige artister eller grupper sto for innslagene i den knapt en og en halv time lage forestillingen.

Her fikk man dans i alle varianter; fra høy-tempo afrobeat med Adrianas dansegruppe via mannlig afrikansk dans til 30 unge dansere fra kulturskolen. I bakgrunnen fikk man presentert kunstverkene som var laget på workshop i tilknytning til forestillingen.

HOPE Samlakordet HOPE med Børge Nilsen som dirigent og primus motor. Foto: Steve Nilsen

Det var musikkinnslag fra skolekorps, band og sangere. Og Koret ”Hope”, med dirigent Børge Nilsen, hadde sin første opptreden. Som avslutning av konserten fremførte det ”Elias sang” av Lars Bremnes, godt støttet av bandet Santus, med sin vokalist Maryann Noor Risbøl Berntsen og Harstads fribymusiker Abazar Hamid.

I publikum satt Safia Abdi Haase, kvinnen som en gang på 90-tallet startet multikultura.

UANMELDT Safia tor turen til Harstad uanmeldt. – Jeg tok bare flyet og kom. Jeg hadde ikke sagt noe til noen på forhånd. Jeg er kjempestolt av å være her og forestillengen var helt fantastisk. Foto: Steve Nilsen

- Det var korps, sang og musikk, joik, hardrock, ballade og ikke minst ”Elias Sang” av Lars Bremnes; som helt klart var det vakreste som ble fremført i kveld. Det er en sang som sier at ”jeg ikke bare er en flyktning, men et menneske - med verdi - helt i Multikulturas ånd, sier hun, og legger til at hun er kjempestolt av å være her.

Samlakordet HOPE med Børge Nilsen som dirigent og primus motor. Foto: Steve Nilsen