Harstad kulturhus har plukket ut 18-åringen til å være med i Med venner-konseptet. 26. oktober står hun på scenen i Lillesalen med sin egen konsert.

– Man har jo sett tidligere artister som også har fått sine venner-konserter, så det var veldig artig å nå få det selv. Jeg er spent, og håper folk vil like det, sier 18-åringen fra Harstad.

Spent

Hun skal fremføre tre egenskrevne låter, og coverlåter som har betydd noe for henne opp gjennom årene.

– Mye av det jeg har laget er ikke blitt fremført. Det hjalp veldig på å få drømmestipendet for låtskriving. Det har fått meg til å tørre å gå ut med mitt eget arbeid.

Til sammen er det ti nummer som hun og venner av henne skal fremføre. Hun har planlagt alt selv, og fått vennene med på utformingen av konserten.

– Jeg skal ha med meg ti av noen av vennene mine. Det blir et variert innhold med soloinnslag, band, dans og drama. Jeg er fornøyd, sier Berg Markussen.

Vil fortsette

Hun ønsker å fortsette med musikk og dans etter videregående. Nå går hun på musikklinja på Heggen videregående skole.

– Jeg skal gå musikalteater ved folkehøgskole etter videregående, og håper jeg får fortsette med det uansett hva som skjer videre i livet.

18-åringen, som håper at konserten i kulturhuset vil være en døråpner for karrieren, er klar på hvem som er hennes store inspirasjonskilde.

– Min pappa har motivert og hjulpet meg gjennom hele oppveksten.

– Et selvfølgelig valg

Nora er er langt fra ukjent for kulturhuset.

– Vi har kjent henne i flere år, fordi hun har vært her med danseforestilling fra kulturskolen. Når hun begynte på videregående skole deltok hun både i større sammenhenger i ensemble, men også som solist, sier kulturhusdirektør Ola Magnus Løkholm, og trekker frem det han mener er sjelden egenskap:

– Hun skriver sine egne låter. Nora var et selvfølgelig valg for oss - det er en multikunstner som er plukket ut og utfordret til å sette sammen sin egen konsert. Det var egentlig veldig enkelt denne gangen, selv om det er mange talenter der ute.

– Skiller seg ut

Med venner-konseptet er noe Harstad kulturhus har hatt på plakaten gjennom mange år. Løkholm sier at konseptet er viktig.

– Vi fanger opp unge talent og gir dem en mulighet til å lage en egen konsert. Vi tør å si at alle som har vokst opp i Harstad med en artistkarriere har hatt en egen venner-konsert hos oss, sier Løkholm.

Han ser en tendens ved Noras arrangement som skiller seg ut fra de tidligere konsertene innenfor konseptet.

– Forhåndssalget av billetter er forholdsvis stort. Fire dager før konserten var over én tredjedel av billettene revet vekk.