Harstad: Bendik er bandet der Silje Halstensen er vokalist, frontfigur og låtskriver. Det er et av de mange unge norske som står på spranget til å gjøre det stort. Det viste det til fulle på Ludo torsdag kveld, der det tok det velproduserte sistealbumet ”Fortid” ut på en mye mer rocka sti – full av energi, selv på en torsdag ved knappe 100 tilhørere i salen.

Et av høstens konsertmessige høydepunkt, uten tvil.

– Vi tar ut mer råskap på scenen enn i platestudio. Det høres godt p konsertene, sier Halstensen til Harstad Tidende etter konserten.

Frontfiguren har vært to ganger i Harstad tidligere, og bandet har faktisk sitt utspring i en forestilling satt opp i Harstad i 2011.

Bodø-bakgrunn

Silje Halstensen er født og oppvokst delvis i Bergen (derav dialekten) og Bodø; der hun gikk fra barneskole til videregående.

I 2010 søkte hun om ungkunststipend fra Festspillene i Nord-Norge – og fikk 130.000 kroner til prosjektet ”Stille”.

Musikkteknologi

– Det ga meg en unik sjanse til å investere i utstyr og fokusere på et stort prosjekt.

Halstensen gikk da på musikkteknologi på NTNU i Trondheim.

– Samtidig var det en enorm tillitserklæring og det var ekstremt lærerikt; jeg lærte noe hver dag fra vi fikk stipendet til prosjektet var over. Det var tøft, men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten.

Tordenvær

Harstad Tidende var på plass i 2011 da forestillingen ble vist i kulturhusets lillesal. Vår anmelder trillet et firer, og mente prosjektet var gjennomarbeidet, vakkert og visuelt. Allerede da kunne man høre antydningene til det som senere er blitt til bandet Bendik, og vår anmelder avsluttet anmeldelsen fra 2011 med noe som man kjenner godt igjen fra 2016: En visuell blomsterbukett og et musikalsk tordenvær.

Bendik på studentkroa Ludo. Foto: Øivind Arvola