Å få rollen som prinsessa er uten tvil en stor rolle. I fjor ble Det store julespillet den mest sette oppsetningen i Harstad Kulturhus – ikke bare i 2015, men noensinne. Hvert år fra 2007 har Harald Troøyen og Per Kai Prytz stått i spissen for å arrangere forestillingen med over 100 store og små aktører, og som tusener av personer kjøper billetter til hvert år.

– At jeg har fått rollen er helt fantastisk, og det er vanskelig å finne ord. Da jeg kom til kulturhuset og så hvor mange andre jenter det var på audition ble jeg litt nervøs. Nå er jeg i ekstase, sier Sigrid Nordli, som fikk rollen som prinsessen.

Sceneglad

Onsdag fikk Nordli vite at det var hun som hadde kapret rollen.

– Mamma startet å filme meg da jeg spiste frokost. Jeg koblet det ikke opp mot audition jeg hadde dagen før, men etter at hun hadde begynt å filme fortalte hun meg at jeg hadde fått rollen. Jeg ble så glad at jeg nesten hoppet i taket, og jeg gråt nesten av glede, sier hun.

Hun gleder seg allerede til november.

– Jeg stilte opp til audition på grunn av at jeg ønsket å stå på scenen. Scenen har jeg gode opplevelser med hittil. I fjor spilte jeg en landsbyunge under Det store julespillet. Jeg var også med i koret, sier Sigrid Nordli.

– Det store julespillet er koselig, for man får en god julestemning av forestillingen. Nivået på forestillingen er også magisk. Jeg gleder meg mest til å stå på scenen og synge, og det er rart å tenke på at flere tusener blir å se meg synge. Jeg gleder meg , sier hun.

Nervøs

Tirsdag stilte hun opp i Harstad Kultur til auditionen til rollen som prinsessen i Det store julespillet sammen med 20 andre jenter. På audition sang jentene én sang som de kunne øve til på forhånd, i tillegg til at de fremførte to replikker som de fikk delt ut.

Imponerte

– Det var litt skummelt, men siden dommerne var snille, hyggelig og hjelpsom var jeg ikke nervøs da jeg skulle synge eller fremføre replikkene. Før auditionen var jeg nervøs, og det kilte i magen, men det gikk heldigvis veldig bra, sier Nordli.

Det var Per Fritz og Harald Troøyen, hovedmotorene bak Det store julespillet, som valgte Sigrid som prinsessen.

– Mange unge og flinke talenter møtte opp til audition, og derfor var det vanskelig å velge bare ei jente. Det var mange som kunne fått rollen. Vi kom likevel frem til at Sigrid er den som best vil klare rollen. Hun er trygg på scenen, tar godt imot instruksjoner, og gjorde en god jobb med replikkene. Hun sang også rent, forteller Fritz.

Theodor Karlsen

48205172 – redaksjonen@ht.no