Denne uken starter tredje øving for Torsdagsklubbens nye kor på Kanebogen fritidsklubb. Tilbudet for personer med funksjonsnedsettelser er åpent for alle, og ledsagere er velkommen, sier leder Merete Liavik.

Positivt overrasket

Harstad Tidende var i forrige uke invitert til korøving der deltakerne sang, spilte trommer og brukte andre rytmeinstrumenter.

– Jeg ble positivt overrasket over hvor flinke de var allerede på første øving. Målet er å ha konserter, først for deltakerne av Torsdagsklubben, sier Liavik.

Skal leve lenge

Barn og unge-avdelingen i Harstad kommune står bak tilbudet. Merete Liavik, som også jobber som trompetlærer på kulturskolen og jobber med musikkterapi, sier at koret skal leve lenge.

– Det har ingen sluttdato, sier hun.

Torsdagsklubben har en lang historie og byr ved siden av koret på aktiviteter som diskotek og har egen kiosk.

Liavik brukte før oppstart tid på klubben for å bli bedre kjent med de med funksjonsnedsettelser. Korte stunder med allsang i lokalet førte til at mange møtte opp til første øving.

– Jeg ba også folk spre ordet. Det er sikkert noen som ikke deltar på torsdagsklubben som kan like tilbudet.

Fikk lekse

Personer med funksjonsnedsettelser er alle fra blinde til de med psykisk utviklingshemming til de med autisme, sier Liavik.

Ved siden av koret kan de med funksjonsnedsettelser også delta i bandet Rockefår på kulturskolen. Planen er etter hvert å få til felles opptreden med de to gruppene.

På øvingen er de fleste med fra første tone i sangene som det øves på. Leksen deltakerne får til neste gang er å finne på navn til koret.