To av forestillingene fra Kultur i Troms som har fått gode tilbakemeldinger de siste årene skal igjen ut på veien. Det er Happy Forties og Magyar Hot Club som i august og september skal besøke Ibestad, Dyrøy, Berg, Torsken, Tjeldsund, Kåfjord, Karlsøy og Tromsø.

- De er utviklet av landsdelsmusikerne og har fått skryt fra steder som skoler, sykehjem, spisesteder og grendehus, sier produsent Dominique Guyot i Kultur i Troms.

Som del av en økt satsing på å levere forestillinger av høy kvalitet til de eldre sender Kultur i Troms disse to produksjonene på turné innenfor Den kulturelle spaserstokken. I løpet av to uker skal det spilles hele 19 konserter. De fleste av disse er satt opp på sykehjem, bosentre eller aktivitetssentre. Happy Forties skal også fremføres som offentlig forestilling i Brøstadbotn, Myklebostad og Bymisjonen i Tromsø.

Happy Forties

«Happy Forties» er et samarbeid mellom pianisten Ann-Sofie Godø og tenoren Ola Marius Ryan, som også har vært solist i Nyttårskonsertene og Festkonsertene med Arctimus sekstett.

- Sammen har de utviklet en forestilling der de opptrer både som musikere og skuespillere. En morsom handling er rammen for en rekke slagere som kunne høres på radio på 40- og 50-tallet. Ann-Sofie får overraskende besøk av lillebror Ola Marius, tilbake fra flere år som sjømann. Lillebror forteller om sitt liv og erfaring med damer rundt omkring i verden gjennom sanger som Capri, En Herre i Frack og Fritjof och Carmencita – og hvem vet, kanskje får Ann-Sofie også en sjanse til selv å oppleve den store verden til slutt? sier Guyot.

Magyar Hot Club

«Magyar Hot Club» samler fiolinisten Erika Toth og Tromsø-baserte trio Rio de Trokkones rundt et ungarsk program med trøkk.

- De fire musikerne på scenen utfolder seg med imponerende instrumentferdigheter, smittsom spilleglede og overskudd uten like. De har selv arrangert mesteparten av musikken de spiller, og skapt en ellevill forestilling der publikumet sitter igjen med humøret og energien på topp, sier Guyot.