Det har gått rykter om at lørdagens trollspæll var det siste, men når trollene overlevde, tar vi det som et tegn på at publikum får møte dem flere ganger.

Det var som vanlig folksomt i amfiet i Rødrapan da vi fikk møte trollene igjen. Publikum har alltid store forventninger når de en gang i året får titte inn i Trollskogen og følge med i konfliktene og intrigene til de underjordiske.

Trollene skal bort

Det startet for ti år siden med at to menneskeunger kom til trollene og ble venner med dem. I det tiende trollspællet kommer menneskene tilbake som trolljegere som vil fange dem. Statens vegvesen skal bygge E10 gjennom Kongsvikdalen, og de har lovet en belønning til dem som kan fange trollene slik at veien kan realiseres. Trollene får høre om planene til trolljegerne, og de søker hjelp fra Berghølldronninga.

Kamp på liv og død

En listig plan legges, og to store flasker med et skummelt innhold blir sentrale i kampen som trollene må kjempe. Trollene skal styrke seg på bergøl, mens trolljegerne blir overtalt til å drikke ildblod. Resultatet ble en vill og heftig kamp der trollene gikk av med seieren etter at fienden ble mer og mer påvirket av ildblodet. Dermed kan trollskapen fortsette i Kongsvikdalen. AudioLight hadde ansvaret for at lyd og lys skulle fungere perfekt, og dette gjorde forestillinga spesiell.

Også denne gangen hadde Toril Paulsen og svigersønnen Kent Eide skrevet manus og sangene til forestillinga, og publikum kunne bare nyte gjensynet med trollfamilien. De to som i år etter år har skapt nye trollspæll er usikker på hva som skjer videre.

– Vi får se. Det blir neppe nye trollspæll, for det er et slit å skrive en ny story og nye sanger hvert år. Alt skal øves inn, det skal sitte skikkelig før vi viser det, og dette er krevende. Men vi har vært inne på tanken om å sette opp noen av de tidligere forestillingene på ny, for flere av dem tåler sikkert et gjensyn, sa de to manusforfatterne etter det tiende trollspællet.