GRATANGEN: Foldvikmarked og kystkulturfestival 2016 går av stabelen 19. august. Kommende helg står bygda på hode for årets store kulturbegivenhet i Gratangen. Anja Solvang i markedstyret har store forventninger til årets utgave av festivalen.

– Jeg håper årets program slår an. Det er svært variert, sier Solvang.

Idol-vinner

Ingvar Olsen fra Tromsø vant sangkonkurransen Idol på TV2 i 2014. Steffen Jakobsen endte på en 3.-plass året før i samme konkurranse. Begge to kommer til festivalen.

– De har et allsidig repertoar, og vil fremføre låter fra 60-tallet og oppover. Låtene vil få dansefoten i gang, lover Solvang.

Øivind «Elg» Elgenes er også ett av navnene på plakaten. Trubadurene Lasse Ingebrigtsen og Geir Wikran spiller på Nessebrygga.

Variert

Helge Stangnes, Jan Ragnar Nymoen og Asbjørn Hessen er blant foredragsholderne.

Redningsselskapets festforestilling, som ble vist på årets Festspillene i Nord-Norge, vil også fremføres i løpet av helga.

I tillegg kommer Dag Kajander for å underholde de minste med barneforestillingen «Kod og Tod».

Det er også klart for den tradisjonsrike markedsmarsjen arrangert av Nova Turlag. Ruta fra Saltvann i Grovfjord til Foldvik på omtrent 14 kilometer er en populær marsj, og lørdag sjøsettes veteranskøyta «Havblikk».

– Mange gleder seg til VM i kausekasting. Det er femte året på rad vi arrangerer denne konkurransen. Folk kommer ens ærend for å prøve dette, sier Solvang.

Positiv

Få dager før startskuddet går i Gratangen har festivalen fått positive tilbakemeldinger fra publikum på årets program, forteller Solvang.

– Jeg håper det kommer flere folk enn i fjor. Da trakk Arctic Race of Norway mye av publikummet den første dagen, men vi opplevde en fantastisk lørdag publikumsmessig, sier Solvang, og legger til:

– Mange ukjente ringer og forhører seg og muligheter for campingplass i tilknytning til festivalen. Det har vi ikke opplevd før.

Marked

Også i år er det mange håndverkere og utstillere som blir å se på Foldvik marked og kystkulturfestival 2016.

– Det er et bredt spekter av utstillere og håndverkere, alt fra smed, husflidslaget, lefsebaking, spekemat, håndarbeid, øl og fisk, sier Solvang som teller mellom 70-80 utstillere og håndverkere.

Utstillerne kommer fra hele Nord-Norge.

– Håndverk er i fokus. Alt vi presenterer inngår i vårt konsept. Vi legger vekt på at håndverkerne og utstillerne må ha jobbet med sine produkter for å selge dem på vår festival.

Hun er takknemlig for at så mange utstillere og håndverkere kommer til festivalen i Gratangen.

– Som marked og festival er vi avhengig av dem for å få et bra marked. Vi er takknemlig for at de velger oss.

LIV: Anja Solvang lover et bredt og variert program for store og små på Foldvik marked og kystkulturfestival i helga. Arkivfoto: Knut Godø Foto: Picasa
PUBLIKUM:Anja Solvang i markedstyret håper på flere besøkende enn i fjor. Arkivfoto: Knut Godø Foto: Picasa