Du står ved et ødelagt romskip på en fremmed planet. Hvordan du havnet her vet vi ikke. Alt du har er et verktøy for å samle ressurser som karbon, jern og andre grunnstoffer. Med disse kan du reparere romskipet, dra ut i solsystemet og videre ut i galaksen.

Eller du kan velge å bli på planeten for å utforske den. Alt er automatisk generert. Kanskje ser dyrene ut som dinosaurer med nebb. Kanskje er de små, hundelignende vesener med litt for mange øyne. Variasjon og størrelse er nøkkelordene i No Man's Sky.

Stort

På hver planet er det plante- og dyreliv, rombaser, hav, monolitter som lærer deg nye språk, handelsreisende, havarerte romskip og mye mer. Det er til å miste pusten av.

Du oppfordres også å gi navn til det du oppdager. Finner du planeten Heggenveien vet du at undertegnede har vært i nærheten. Men mest sannsynlig er du alene i universet det meste av tiden du spiller. Her og der finner du romvesener som du kan kjøpe ting fra, eller du kan selge. Finner du nye romskip kan du handle dem også, men da trenger du penger. Mye penger.

Oppdagelser

Heldigvis får du betalt for å oppdage. Alt du finner kan du registrere i spillets server mot en belønning. Snart utvikler du nytt utstyr, besøker romstasjoner eller blir jaget av pirater mens du prøver å redde en stakkars pilot under angrep.

Denne omtalen kan bare skrape i overflaten av det som venter deg. Handling er det også. Ulike raser bor i universet, og de har hver sin historie du kan oppdage. Eller du kan bare fly hit og dit, scanne planeter og oppdage ting helt på egenhånd. Dette er et unikt spill, vakkert og stort der du bare hopper i romskipet når du blir lei, og finner en helt ny planet for å leke deg på.

Ikke interessert?

Uncharted 4 er årets hittil vakreste spill og har en historie og karakterer som overgår det meste

Kun skyting? Doom har gjenoppstått og er helt fantastisk

Nesten ingen ting i spillet er tegnet for deg på forhånd. Alt lages tilfeldig av datamaskinen når du besøker en planet for første gang. Variasjonen i galaksen er enorm.