HARSTAD: Slik har man tenkt i arrangementsstaben når årets Juksastevne ble planlagt. Derfor blir det hver dag under hele stevnet spennende aktiviteter for barn og unge.

Til Burøya

Vi synes det er både rett og riktig at barna kommer i fokus når Juksastevne feirer 30-års jubileum» sier Sylvi Anita Oldervik Johansen.

Fredag er det lagt opp til familiedag på Burøya utfor Grøtavær. Det blir gratis båttransport til øyriket går fra Grøtavær brygge. På øya kan barna få prøve padling og klatring. Sandfjæra er også lekeplassen, så ta gjerne med bøtte og spade. Bålfyring og grilling er selvsagt også med på barnas dag.

”Elias” kommer

Under fiskekonkurransen på lørdag er det særskilte konkurranseklasser for barn.

- Vi har vært heldige og fått et flott samarbeid med Harstad Flyklubb og vinnerne får en flytur i premie. For de aller minste og barn som ikke drar på havet er det også aktiviteter på land. Og så har vi også redningsbåten ”Elias”, som vi vet er populært hos de minste» sier barneaktivitets-generalen

Gårdsmarked

Søndagens gårdsmarked er spennende både for barn og voksne. Det er flotte muligheter for lek og aktivitet. Her kan man også få oppleve gårdsaktiviteter og smake tradisjonsrik gårdsmat som tidligere også har falt i smak hos de minste.

De aller fleste aktiviteter for barn er helt gratis å delta på, noe som er mulig fordi Juksastevnet har fått økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen-Harstad Sparebank og Sparebanken Nord Norge.