Bakgården har solgt mange billetter. Faktisk flere enn noen gang halvannen måned igjen før dørene åpner.

– Vi har solgt 5.900 billetter. Nå er det ikke så veldig mange igjen. Det er fint å se tilliten byen og regionen har til arrangementet, sier festivalsjef Jan Santocono.

Festivalen starter 18. august og varer til og med 20. Lørdagen er straks utsolgt, men fremdeles er det litt igjen på fredag og torsdag.

– Torsdag spiller DumDum Boys og Madcon. Som trønder synes jeg det er merkelig at det er billetter igjen den dagen. DumDum er det beste norske rockebandet gjennom tidene. Sånn er det bare, sier trønder og produsent Børge Hoseth.

3,7 millioner kroner

Santocono sier at det er artig å følge salgsutviklingen.

– Festivalpassene har vært utsolgt for mange måneder siden. I rene penger har vi solgt billetter for over 3,7 millioner. Det er mye penger, sier Santocono.

Med den store interessen rundt festivalen synes Santocono det er merkelig at folk hvert år spør om det blir festival.

– Blir det til neste år? spør folk. Ja, så lenge byen vil ha det, er svaret.

Alle band på årets program er nå lansert, men én overraskelse har arrangørene på lur. Kanskje.

– Vi jobber knallhardt med noe til familiekonserten på dagtid lørdag. Jeg venter på telefonen nå, men tør ikke si mer enn at dette vil gå rett hjem hos de yngste, sier Hoseth.

Ny familiedag

Nytt av året er at storscenen lørdag formiddag vies familiekonserter.

– Før hadde vi marked i bakgården da. Dette flyttes til scenen som også festspillene brukte bak Sparebank 1 Nord-Norge, sier Santocono.

Årets booking betyr at man for første gang har tilbud til aldersgruppen 4 til 104 år, sier arrangørene.

– Vi har et band som kalles Slade som i Åge Aleksandersens tekster nevnes sammen med Rolling Stones. Såpass store var de på 60-tallet. De leverer ennå, så det kommer til å bli partyrock så det holder. Den bredden i år har vi aldri hatt tidligere, sier Hoseth.

Nytt er også at festivalen utvider med én ekstra dag. Dermed er det kanskje ikke så rart at forhåndssalget er rekordstort også dette året, sier Santocono.

– Jeg tror det kommer til å bli rekorder hvert år fram til vi en gang har fått solgt absolutt alle billettene før arrangementet starter, sier han.

UNDRER: Produsent Børge Hoseth lurer på hvorfor torsdagen, der DumDum Boys blant annet spiller, ikke er utsolt. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen