Nymoens debutroman «Vikingarven» ble rett før påske gitt ut på hans eget forlag Araltes, inspirert av og oppkalt etter vikinghøvdingen Harald «Hardråde» Sigurdsson.

- Egentlig har jeg skrevet en bok tidligere, men dette er min debut innenfor sjangeren spenningsroman, sier Nymoen, som melder om god mottakelse for boken.

- Jeg har solgt vel halvparten av opplaget, og det må jeg si meg fornøyd med, sier han.

Les også anmeldelsen av boka her

Lærer på Heggen

Nymoen er født og oppvokst i Foldvik i Gratangen, og etter et jobbopphold i Oslo, flyttet han tilbake til Nord-Norge og Harstad på -80-tallet. Her jobbet han som lærer på Heggen og Stangnes videregående, før han på nytt satte kursen sørover. Denne gang til Kongsberg hvor han i dag lever ut forfatterdrømmen for fullt.

- Etter skoleslutt i fjor, valgte jeg å gå av med AFP for å skrive på heltid, forteller Nymoen, som allerede nå er godt i gang med oppfølgeren til «Vikingarven».

Slektsforskning

Vi må egentlig tilbake til 90-tallet for å finne innledningen til det som i dag foreligger som en roman.

- Jeg ble interessiert i slektsforskning, og i den forbindelse tok jeg i 2013 en såkalt Y-DNA-test for å få svar på mine slektsrelasjoner helt tilbake til vikingtid. Det var da idéen kom, og det var et plot som jeg likte. Jeg var strengt tatt bare nødt til å skrive «Vikingarven» før noen andre kom på samme idé. Først tenkte jeg å bruke tittelen DNA-arven, men fikk tilbakemelding om at dette lett kunne gi inntrykk av å være en dokumentarisk roman. Det er det ikke, presiserer Nymoen.

Nord-Norge

Slektsforskning og DNA er naturligvis viktige elementer i romanen som kobler faktisk historiske hendelser sammen med nåtid og aktualitet som Krim-krisen. Hovedpersonen Malte Moddy har tilknytning til Moddy-slekta fra Bjarkøy og Gratangen, og deler av handlingen er lagt til Reine i Lofoten.