Poppa Lars samlet det heftigste nordnorsk rap har å by på lørdag kveld i Nordic Hall. Slincraze, RSP & Thomax, KLISH og Joddski med gjester var alle på scenen foran et utsolgt publikum som villig reiste hendene i været da førstemann på scenen startet showet.

Slincraze, rapperen fra den lille bygda Masi mellom Alta og Kautokeino gjorde jobben med å varme opp publikum med rap på norsk, engelsk og samisk før KLISH tok over og stemningen virkelig begynte å stige som arbeidsledigheta.

Hits på bånd

Artistene strømmet inn på scenen i kontrollert kaos. Samarbeid mellom de nordnorske rapperne er vanlig, og det var helt naturlig for gjengen å ta dette videre på scenen. Hits kom på løpende bånd, og et av høydepunktene fikk vi tidlig i konserten da RSP og Joddski i fremførte sin versjon av Vestkantsvartinga fra prosjektet Haalogalandslaget.

Undertegnede har sett noen titalls festspillkonserter i Nordic Hall, men aldri har det vært så mye publikumsengasjement i salen. Publikum var også betraktelig yngre enn det vi til vanlig ser her.

Bare ett savn

Flere gjester ga et ekstra krydder på kvelden, som da Agy og Joddski fremførte Gærnt med mæ.

Undertegnede hadde bare ett savn da det hele var over. Med Poppa Lars fra Harstad som produsent og sjef for det hele, hadde det vært fint å få noen originale Tungtvann-låter i spillelista. Men herregud. Dette ble en hyllest av rap som mangler sidestykke på festspillene. Og som lokal helt RSP sa det.

– Det er deilig å være på festspillene uten å bli tvunget til å spille sammen med Divisjonsmusikken.

HIT: Jørgen «Joddski» Nordeng og Agnete «Agy» Båtnes Braaten framførte llåten «Gærnt med mæ» Foto: Steve Nilsen