Hva er vel et mer passende sted enn en syndefull tangobar når man skal løfte de syv dødssynder opp på scenen? Gamle Sjøbua pub var omgjort til sør-amerikansk sjenkested onsdag kveld da Arctimus trio og Ingvild Holte Bygdnes tok for seg hovmod, grådighet, begjær, misunnelse, fråtseri, vrede og latskap i toner og ord.

Publikum satt tett, enkelte på gulvet helt opp mot scenen, og musikerne inntok rollene som vertinner og barmusikanter i forkant.

Det musikalske utgangspunktet var et verk av den svenske komponisten Johan Ullén, «The Deadly Sins - seven tangos for piano trio». Slektskapet til argentinsk tango er tilstede i form og intensitet gjennom hele stykket, samtidig som tonespråket er samtidsrettet.

Innimellom de forskjellige satsene formidlet Ingvild Holte Bygdnes ulike tekster som tok for seg de ulike syndene. Publikum fikk ikke vite på forhånd hvilke tekster som skulle leses, noe som førte til at det var en svært fokusert forsamling som lyttet intenst.

De ulike tekstene ble formidlet både med glimt i øyet og med stort alvor. Det mest fornøyelige øyeblikket var da hun og de tre musikerne fråtset i en herlig tekstlig lapskaus, kokt sammen av diverse matanmeldelser fra massemedia. Musikken ble presentert med overskudd og stor dramatikk, og det ble en helstøpt forestilling til glede for et fullsatt lokale.