I år er det rundt 50 mediefolk som har meldt sin ankomst til festspillene. Sveriges rikskringkaster SVT, NRK, Avisa Nordland, Troms folkeblad og Dag og Tid er blant mediene som har folk i byen og leverer stoff fra arrangementet.

LES ALT OM FESTSPILLENE HER

Et unntak er Nordlys som i år ikke har noen av sine egne journalister eller fotografer i byen.

Det synes festspilldirektør Maria Utsi er trist.

– Jeg registrerer at vi har mellom 50 og 60 journalister på plass, men ingen av dem er fra Nordlys. Mest av alt er dette synd for avisens lesere som ikke får dekning av det jeg og mange mener er det viktigste kulturarrangementet i landsdelen. Mange tromsøartister får heller ikke omtale, sier Utsi.

Redaktør Helge Nitteberg i Nordlys innrømmer at dekningen av festspillene i Nordlys kunne ha vært bedre. Noen saker er publisert, men ikke nok, sier han.

– Jeg skal innrømme for dårlig dekning. Vi burde helt klart hatt mer fra de første dagene av festspillene.

De kommende dagene vil Nordlys ha saker både på nett og papir i samarbeid med Hålogaland Avis. Tidligere år har Nordlys hatt en stor stab på plass under arrangementet.

– Det er flott at Maria Utsi har store ambisjoner. Det er bra for festspillene og landsdelen. Vår rolle vil være å publisere en del innhold fra dette, men vi vil ikke legge oss på nivået vi hadde tidligere, sier Nitteberg.